Concurs Ferma
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

NELU STAMATE - promotorul unor PRODUSE de NIŞĂ!

Publicat: 14 februarie 2017 - 10:37
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

În judeţul Tulcea, administrarea îngrăşămintelor microgranulate câştigă tot mai mult teren. De aceea, statisticile oficiale ale instituţiilor de specialitate atestă că în ultimii doi-trei ani, tot mai mulţi producători agricoli apelează la astfel de fertilizanţi. 

„Noi promovăm întotdeauna produse de nişă. Pentru această perioadă, avem să punem la dispoziţia fermierilor tulceni un aplicator pentru îngrăşămintele microgranulate TS 120 care se poate monta pe semănătorile de păioase şi prăşitoare, realizându-se, astfel, fertilizarea culturilor agricole”, ne-a declarat pentru revista Ferma, Nelu Stamate, administratorul companiei Topzon, din Ovidiu, judeţul Constanţa, unul dintre jucătorii de pe piaţa de mecanizare a agriculturii româneşti.

Oferta companiei Topzon, dealer de tractoare, de sisteme de operare şi de transport de cereale, a fost prezentată în faţa fermierilor în cadrul unui eveniment de sală desfăşurat la Izvorul cerbului, în comuna Topolog.

Receptivi la nou
„Fermierii tulceni sunt receptivi la nou, conştienţi de faptul că tehnologia de calitate face diferenţa. Or, nu poţi ţine pasul fără a investi în fermă, investiţii smart. În judeţ, sunt soluri mai puţin fertile ce necesită o cantitate mai mare de îngrăşământ, aplicarea unor tehnologii mai deosebite, cum ar fi cele de tip conservativ, cu lucrări minime, operaţiuni de scarificare, care să mobilizeze substanţele nutritive în sol”, a susţinut Nelu Stamate.

nelu-stamate_bClick pe poza pentru galerie!

Interlocutorul nostru este agronom de profesie, promoţia 2000, născut într-o localitate de pe malul Dunării, Şi cum visul oricărui tulcean este să se mute la Constanţa, iată că şi l-a împlinit.

Vizualizat: 5324 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!