Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Naturevo: soluţii adecvate pentru recolte bogate

Publicat: 11 martie 2017 - 14:24
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Ninsorile din zona de sud a ţării nu au împiedicat fermierii să ajungă, pe 9 februarie a.c., la simpozionul Naturevo, organizat la Casa Vlăsiei, în Snagov, sub sloganul „Sute de soluţii adecvate pentru recolte bogate”. Evenimentul a fost un program de instruire pentru producătorii agricoli în ceea ce priveşte aplicarea de tehnologii adaptate condiţiilor pedoclimatice, indiferent de tipul de cultură. 

Au participat 80 de fermieri din judeţele Giurgiu, Prahova şi din jurul Bucureştiului, precum şi specialişti şi reprezentanţi ai cercetării agricole. „Demersul nostru de astăzi este de a vă prezenta sute de soluţii adecvate pentru recolte bogate. Acesta este şi laitmotivul cu care vom acţiona în 2017. Suntem mai buni pentru că suntem mai pregătiţi cu experienţă de încă un an. În echipa noastră a intrat anul acesta şi Daniel Daia ca director naţional de vânzări. Avem o echipă din ce în ce mai mare. De anul trecut am început să lucrăm mai mult prin intermediul distribuitorilor locali, şi vom continua să extindem această tendinţă. Încă de la început am vrut să identificăm nevoile fermierilor şi să recomandăm soluţii de calitate, flexibile”, şi-a început prezentarea Ioan Enoiu, directorul cu Strategiile integrate şi, totodată, fondatorul Naturevo.

Naturevo: soluţii adecvate pentru recolte bogate_tClick pe poza pentru galerie!
Cercetarea este importantă şi fondatorul Naturevo şi-a transpus pasiunea în activitatea Naturevo. Compania selectează şi introduce în programe produse care cresc randamentul de utilizare a nutrienţilor, reduc consumurile energetice şi de apă, măresc rezistenţa plantelor la factorii de stres biotic şi abiotic şi cresc randamentul fotosintetic şi de asimilaţie. „Naturevo dezvoltă programe integrate pe bază de teste multiple în locaţii diferite, în funcţie de condiţiile pedoclimatice specifice. Ca urmare a compatibilităţii fizice, se stabileşte reţeta optimă din punct de vedere tehnic şi economic. Pentru acest lucru, specialiştii Naturevo efectuează vizite pe teren, identifică problemele culturilor, elaborează soluţiile specifice, oferă produsele necesare, urmăresc efectele tratamentelor recomandate, stabilesc măsurile ulterioare, propun corecţiile necesare şi realizează calculul economic preliminar. Astfel, programele recomandate sunt adaptate dinamic în funcţie de evoluţia factorilor de producţie - sol, climă şi echipamente”, a explicat Ioan Enoiu.

În acord cu exigenţele legislative ale agriculturii durabile
Legislaţia este principala barieră în privinţa utilizării produselor de protecţie a plantelor (PPP), tocmai de aceea o parte a prezentării a fost dedicată acestui aspect. Domeniul utilizării durabile a produselor de protecţie a plantelor este reglementat de Directiva 128/2009, transpusă în legislaţia naţională prin Ordonanţa de Urgenţă nr. 34/2012 şi de Hotărârea de Guvern 683/2013 pentru aprobarea Planului Naţional de Acţiune privind diminuarea riscurilor asociate utilizării produselor de protecţia plantelor. „Pentru România, o ţară cu o situaţie agrară unică în Europa, dar cu un potenţial uriaş de creştere în agricultură, autorităţile trebuie să găsească în continuare soluţii pentru a pune la dispoziţia fermierilor şi furnizorilor de inputuri în agricultură instrumentele necesare implementării la standarde europene. Naturevo deţine în portofoliu o gamă de produse care pot fi utilizate cu succes şi care răspund tuturor exigenţelor impuse de legislaţia în vigoare privind utilizarea durabilă, cum ar fi: produse cu efect fungicid - Mimox, Fighter Phos, Algiforte, Altosan, Copfort, produse cu efect insecticid - Tutafort, Matrinal B, Deffort, Matrifruit, stimulatori radiculari - Rootip Mix şi Rootip Basic, stimulatori foliari - Kerafol K, Keramin, dar şi biostimulatori naturali - Algiforte, Altosan etc. De asemenea, prin utilizarea îngrăşămintelor de sol cu eliberare controlată -NovaTec® Classic, EVO NGOOO şi Amosulf NG - se asigură o nutriţie echilibrată şi creşterea rezistenţei la factorii de stres abiotic şi biotic”, a declarat Elena Leaotă, director de strategii Naturevo.

Produse specifice pentru situaţii delicate
Există şi un portofoliu însemnat de produse speciale. Unele îmbunătăţesc structurarea solului şi activitatea microbiologică, având randament ridicat de utilizare, nivel redus de spălare sau evaporare şi complexitate sporită (Novatec Classic, Amosulf NG, Rootip, Evo Ngooo, Uree NG). Altele corectează pH-ul solului (Calciprill), stimulează dezvoltarea sistemului radicular pentru pătrunderea mai adâncă în sol şi explorarea unui volum mai mare de pământ (Rootip Basic, Rootip Mix, Keramin/Kerafol, Fighter Phos la tratamentul seminţei) sau reduc consumurile şi pierderile de apă (Codicevo, Maturevo, Finalevo, Energevo, Rezistevo, Ovipron, Fighter Phos, Kerafol, Evopin).
Începând de anul trecut, Naturevo a atenţionat din ce în ce mai mult asupra calităţii apei, element esenţial pentru optimizarea şi succesul unui tratament de fertilizare sau de protecţie. Mai ales că există şi soluţia de corectare - Evo Right 5.


PROGRAMELE NATUREVO ECO
Un deziderat este şi reducerea conţinutului de reziduuri. Naturevo are soluţii şi aici, prin utilizarea produselor pentru protecţia plantelor cu degradare rapidă şi integrală, precum şi utilizarea produselor speciale de origine biologică, în special în fazele de pre-recoltare.
Naturevo are un segment important de produse special concepute pentru agricultura ecologică. „Selectăm, de la furnizori internaţionali, produse care sunt pretabile agriculturii ecologice şi le recomandă în programele Naturevo ECO. Sunt utilizate produse cu viteză mare de degradare în plantă, sol şi mediu, sunt adăugate produse care măresc viteza de degradare a unor pesticide sau fertilizanţi, sunt utilizate produse naturale cu efecte de mărire a rezistenţei la infecţii şi la factori de stres şi este potenţată activitatea microorganismelor folositoare, îmbunătăţind absorbţia selectivă”, a spus Florian Lazăr, director tehnic Naturevo.

 

Ioan Enoiu
Ioan Enoiu: „De anul acesta, schimbăm mesajul, vă arătăm şi cum să obţineţi recolte bogate, facem şi analiza economică a culturii. Sprijinim fermierii pentru a obţine producţii mai mari, mai curate şi produse de o calitate superioară, în condiţiile menţinerii şi îmbunătăţirii ecosistemelor. Oferim valoare adăugată produselor din portofoliu prin asigurarea consultanţei pentru problemele fermierilor din toate zonele ţării”.

 

Articol publicat in revista Ferma nr. 4 (187) din 1-15 martie 2017

Vizualizat: 504 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!