Concurs Ferma
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Naturevo recomandă folosirea corectorilor de pH

Publicat: 05 martie 2017 - 19:09
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Calitatea apei folosită în agricultură a fost unul dintre subiectele abordate în cadrul simpozionului Naturevo organizat în localitatea Pădureni, de lângă Timişoara. Pentru că fermierii ignoră de foarte multe ori acest aspect, în final culturile lor au de suferit şi, implicit, producţiile.

"Apa reprezintă peste 95 la sută din soluţia de tratat şi ea afectează în mod direct eficacitatea pesticidelor. Aciditatea şi prezenţa sărurilor în soluţie pot duce la inactivarea produselor, iar un tratament ratat este dezastruos pentru fermier", spunea Florian Lazăr, director tehnic în cadrul companiei Naturevo. Cea mai bună apă pentru aplicarea tratamentelor fito-sanitare ar fi apa distilată sau apa de ploaie!

Florian_Lazar-Naturevo_bO serie întreagă de pesticide care sunt omologate în Uniunea Europeană necesită un PH 5 la tratamentul apei. Pentru corectarea salinităţii şi a PH-ului apei, specialiştii Naturevo recomandă produsul Evo Right 5, un adjuvant care duce PH-ul exact la 5. Deşi catalogaţi drept produse auxiliare, adjuvanţii constituie o categorie indispensabilă pentru îmbunătăţirea efectului fertilizanţilor foliari şi a produselor de protecţia plantelor, având concomitent şi efecte secundare benefice asupra proceselor de creştere şi dezvoltare a plantelor.

"Utilizarea acestei categorii de substanţe poate face diferenţa între succesul sau nereuşita unui tratament. Din acest motiv, trebuie acordată o importanţă deosebită calităţii apei de stropit şi a folosirii adjuvanţilor", ne asigură reprezentanţii Naturevo.

Soluţii inovatoare pentru culturi sănătoase! Acesta este angajamentul şi promisiunea Naturevo făcută fermierilor din judeţul Timiş. Amănunte de la această întâlnire vom publica în viitorul număr al revistei Ferma.

Naturevo-simpozion-Timisoara_bClick pe poza pentru galerie!

Vizualizat: 2232 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!