Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Naturevo - pasiunea pentru agricultură face diferența

Publicat: 29 februarie 2016 - 11:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Cinci dintre cele mai importante Universități agricole din țară au fost gazde ale Conferințelor regionale Naturevo. Având ca temă „Agricultura la răspântie! Cu Naturevo, sunteți pe drumul cel bun!”, evenimentele s-au desfășurat la Timișoara, Cluj, Craiova, București și Iași.

Click pe poza pentru galerie!

Conferințele au fost susținute împreună cu partenerii Naturevo, care și-au prezentat la rândul lor noutățile în domeniul fertilizării, protecției plantelor și al semințelor. La Timișioara, alături de Naturevo s-au aflat companiile Bayer și Dow Seeds.

Managementul integrat al producției agricole
În contextul actual al schimbărilor climatice și mai ales al provocărilor tot mai numeroase cu care se confruntă fermierii, adaptarea tehnologiilor este o condiție esențială pentru creșterea potențialului productiv al fermei. Echipa Naturevo consideră că abordarea integrată poate asigura sustenabilitatea agriculturii. Pentru aceasta, compania intervine în controlul elementelor esențiale ale managementului integrat al producției agricole: apa, nutriția/fertilizarea, managementul energetic, protecția împotriva agenților dăunători, managementul mijloacelor mecanice și al verigilor tehnologice, managementul produsului finit și managementul antreprenorial.
„Pasiunea pentru agricultură face diferența dintre Naturevo și ceilalți distribuitori. Noi suntem pasionați de ceea ce facem, la fel ca și dumneavoastră, fermierii, iar munca din pasiune generează satisfacții deosebite. Ne dorim parteneri la fel de pasionați. Noi știm Unde, Ce, Cum și mai ales De Ce”, a declarat Ioan Enoiu, administrator Naturevo.
Implicarea Naturevo în managementul antreprenorial presupune transferul de informații/cunoaștere/rețete și realizări pozitive către fermierii care vor să aplice tehnologii performante. Ca recomandare generală, Naturevo se implică și în managementul mijloacelor mecanice. Contribuția Naturevo în managementul produsului finit se materializează prin: realizarea programelor în funcție de direcția de producție, specie, locație etc.; pregătirea producției pentru a rezista mai bine la recoltare, depozitare și transport; preluarea în contrapartidă (parțial) a producției agricole și intermedierea pentru vânzarea acesteia către procesatori, traderi etc.

Tehnologii flexibile pentru agricultură
Programele proprii Naturevo - FLEXITECHagro® (prescurtarea de la Tehnologii flexibile pentru agricultură) constau în pachete complete pentru fiecare cultură, adaptate schimbărilor climatice și concepute pentru profitabilitatea culturilor. Programele FLEXITECHagro® sunt concepute pe baza analizei istoricului și problemelor întâlnite în anii anteriori, în funcție de specie, soi/hibrid, de dinamica factorilor de producție, de locație și de potențialul tehnico-economic al fermei. Ele suportă modificări pe parcursul vegetației, în funcție de condițiile specifice ale anului. Programele FLEXITECHagro® respectă bunele practici specifice unei agriculturi durabile, asigurând în același timp randamentul crescut al culturilor.
Produsele speciale Naturevo sunt concepute în așa fel încât să corespundă cerințelor plantelor în diferite faze de vegetație, direcției de producție, soiului/hibridului etc. Spre exemplu, fertilizanții speciali din gama Evo, pe lângă macronutrienții specifici NKP, au și un conținut de trei-cinci ori mai mare de microelemente chelatate, potențiatori de absorbție și transfer în plantă. De asemenea, prin utilizarea fertilizanților cu eliberare controlată, la doze de 2-3 ori mai mici este asigurată aceeași cantitate de elemente nutritive în plantă.

Companie cu capital privat, integral românesc, Naturevo este un distribuitor național al inputurilor de bază pentru producția agricolă: know-how, semințe, produse pentru protecția plantelor, îngrășăminte pentru sol, fertilizanți foliari, bioregulatori etc. Naturevo este primul distribuitor autorizat din România de produse pentru agricultura ecologică, certificat de Organismul de Certificare AustriaBioGarantie.


EVALUAREA CALITATIVĂ A FACTORILOR DE PRODUCȚIE CONTROLAȚI PRIN TEHNOLOGIILE NATUREVO
Specialiștii Naturevo au prezentat un tabel sintetic de evaluare calitativă a 28 de factori de producție care pot fi corectați de 35 dintre produsele speciale din gama Naturevo. Astfel, principalele avantaje ale produselor speciale, distribuite în România în exclusivitate de către Naturevo, sunt:
- îmbunătățirea structurii solului și a activității microbiologice;
- diminuarea consumului specific de fertilizanți pe unitatea de produs printr-un randament ridicat de utilizare, nivel redus de spălare sau/și evaporare și complexitate sporită (conțin macroelemente, oligoelemente, microelemente);
- reducerea consumurilor și a pierderilor de apă prin managementul nutrienților;
- mărirea randamentului energetic cu până la 100% prin utilizarea fertilizanților cu eliberare controlată;
- dezvoltarea crescută a sistemului radicular pentru pătrunderea acestuia în profunzimea solului și explorarea unui volum mai mare de pământ;
- intensificarea circulației sevei și a celorlalți componenți în plantă și amplificarea proceselor fiziologice de asimilație în detrimentul dezasimilației;
- rezistență crescută la boli și la secetă;
- reducerea efectelor de fitotoxicitate;
- corectarea pH-ul solului;
- creșterea rezistenței plantelor la efectele radiațiilor solare;
- nu conțin clor.
Articol publicat in revista Ferma nr.3(164) 15-29 februarie 2016

Vizualizat: 902 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării #danubedelta #delfini #sulina

Video: Calin Ene

Revista Ferma și o echipă de pasionați de turism prietenos cu mediul îți aduc zilnic delta la tine acasă și te invită, totodată, acasă în Sulina Fabuloasă, într-un inedit Drum De Deltă, un proiect de vacanță cum nu se poate mai necesar după o perioadă lungă care ne-a pus la grea încercare pe toți.

Citeste despre proiect aici: https://www.revista-ferma.ro/proiecte-ferma/drum-de-delta-vezi-si-evadezi

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?