Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Naturevo ECO – Tehnologii pentru AGRICULTURA ECOLOGICĂ

Publicat: 29 august 2017 - 09:36
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Compania NATUREVO este distribuitor autorizat în România de produse pentru agricultura ecologică certificat de Organismul de Certificare AustriaBioGarantie.
Sănătatea consumatorilor de produse agricole obţinute prin agricultura ecologică şi un mediu înconjurător curat sunt cele mai importante beneficii ale folosirii produselor ecologice.

În acest scop sunt folosite produse de origine naturală, cu viteză mare de degradare în sol, mediu, plantă, cu efecte de mărire a rezistenţei la infecţii şi factorii de stres, precum şi efecte curative asupra unor agenţi de dăunare. Soluţiile tehnologice propuse de NATUREVO au în componenţă şi produse pe bază de microorganisme folositoare şi, de asemenea, potenţează activitatea microorganismelor existente în sol şi plante.
În ceea ce priveşte agricultura ecologică, compania NATUREVO propune un pachet tehnologic de stimulare şi protecţie a seminţelor compus din produsele aflate în oferta comercială: ROOTIP MIX + KERAFOL EVO + ALTOSAN + DEFFORT + MIMOX.

Astfel, ROOTIP MIX este un stimulator pentru formarea rădăcinilor şi creşterea volumului masei radiculare; KERAFOL EVO, un activator de creştere, anti-stres, cicatrizant ce stimulează germinaţia seminţelor, asigurând, totodată, creşterea şi diferenţierea noilor ţesuturi (meristime).
De asemenea, produsul ALTOSAN este un inductor de apărare pe bază de chitosan ce îmbunătăţeşte calitatea şi sănătatea plantelor. Aplicat preventiv, protejează plantele împotriva majorităţii bolilor generate de ciuperci.
DEFFORT este un insecticid organic cu efect repelent ce ajută la mărirea capacităţi de autoapărare, iar MIMOX, un fungicid organic sistemic; o alternativă naturală pentru controlul bolilor: sclerotinia, făinare, rapăn, putregai cenuşiu, mană, fuzarioză.
Soluţii performante pentru agricultură durabilă

NATUREVO - o companie cu capital privat, integral romanesc, înfiinţată în anul 1999 - identifică nevoile fermierilor din România, cărora le recomandă soluţii de calitate sub marca tehnologiilor FLEXITECHagro pentru agricultură.
Tot mai mulţi fermieri apelează la produsele şi tehnologiile NATUREVO tocmai pentru că acestea oferă soluţiile cele mai bune la problemele tehnologice din exoploataţiile agricole.
Spre exemplu, Gavrilă Tuchiluş, adminstratorul societăţii Agrimat din Matca, este unul dintre cei mai fideli parteneri ai companiei NATUREVO. La obţinerea rezultatelor înregistrate în fermele vegetală şi viticolă au contribuit şi programele elaborate de specialiştii NATUREVO, companie cu care Agrimat colaborează de mai mulţi ani. An de an, societatea gălăţeană a găzduit simpozioane la care au fost invitaţi fermieri ca să constate performanţele şi inovaţia programelor marca FLEXITECHagro.

Vasile Mătrăşoaie, producător agricol din judeţul Suceava, cultivă legume în sistem de producţie ecologică. “Aşa cum este firesc, sunt interesat de tehnologiile pentru agricultura ecologică ale companiei NATUREVO, dar mai ales de pachetul tehnologic de stimulare şi protecţie a seminţelor. Am folosit unele produse în solariile mele ca Rootip Mix şi Kerafol care mi-au dau bune rezultate”, a susţinut legumicultorul.
Un alt celebru fermier este gălăţeanul Petre Grigore, proprietarul SC Simongrig SRL. Acesta recunoaşte că are o foarte bună colaborare NATUREVO ale cărei programe FLEXITECHagro sunt inovative, iar dacă recoltele obţinute la legume, îndeosebi la ceapă şi morcov, se datorează utilizării tehnologiilor NATUREVO. Tratamentele pentru sămânţă cu Keramin K şi Kerafol, dar şi folosirea îngrăşămintelor cu eliberare controlată Novatec Classic, aduc importante sporuri de producţie.

Avantajele pachetelor FLEXITECHagro

Astfel, utilizarea pachetelor FLEXITECHagro de germinare oferă producătorilor agricoli o serie de avantaje şi beneficii.
Acestea:
¤ Asigură răsărirea rapidă, chiar în condiţii de stres termo-hidric şi de compactare a solului;
¤ Conferă vigoare sporită plantelor în primele faze de vegetaţie;
¤ Întârzie apariţia bolilor foliare cu câteva săptămâni;
¤ Reduce consumurile energetice, prezervând energia internă a plantelor în curs de răsărire şi în primele faze de vegetaţie;
¤ Sporeşte absorbţia selectivă a macro şi microelementelor nutritive din sol;
¤ Măreşte rezistenţa tinerelor plante în faţa agenţilor patogeni din sol şi a stresului abiotic;
¤ Determină parcurgerea mai rapidă a fazelor de vegetaţie şi timpurietatea recoltei.

Vizualizat: 491 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?