Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Muncă, pasiune şi viziune la Ziua Câmpului Agro Turdean Impex!

Publicat: 01 iulie 2017 - 14:01
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Emil Turdean, administratorul Agro Turdean Impex SRL din localitatea Bădeni (la doi paşi de Turda), judeţul Cluj, este un fermier complex, cu ştiinţa câmpului aprofundată şi împletită strâns cu inovarea şi deschiderea spre cercetare şi evoluţie.

Lucrează peste 850 ha într-o zonă în care şi 200 ha sunt fermă mare. Este un om pasionat de agricultură, cu toate că tatăl său a lucrat o viaţă în domeniu ca mecanizator şi nu l-a prea încurajat să se apuce de întors brazda. Aşa se face că, din 1994, deşi are brevet de pilot şi de mecanic de locomotivă, a ales să survoleze culturile doar pentru a le trata. În schimb, băieţii săi sunt piloţi de linie, dar au şi studii de agricultură urmate la USAMV Cluj. Asta îi dă speranţă că într-o zi, după ce vor fi colindat toate continentele, vor prelua businessul.

e-turdean_b

Cât despre abordările tehnologice ale lui Emil Turdean, acestea sunt inovatoare pentru zonă, iar unele chiar şi pentru România. Nu foloseşte plugul, iar fertilizările pe care le face sunt de predat la seminarii. De la gunoiul de păsări până la nămolul din staţiile de tratare a apelor. De 12 ani realizează, împreună cu DuPont Romania, Ziua Câmpului la culturile de soia, porumb, floarea-soarelui şi sfeclă de zahăr. Creşte şi îngraşă tăuraşi şi este hotărât să facă acest business rotund. Adică să matureze carnea şi să o desfacă prin unitatea lui.

ziua-campului-turdean_b

Pentru Emil Turdea nu există nici cea mai bună zi, dar nici cea mai rea zi în care a făcut agricultură. Asta pentru că are o relaţie specială cu agricultura, o relaţie de iubire.

ziua-campului-turdean-2_b

Dar, pe larg despre fermierul turdean, Emil Turdean, dar şi despre Ziua Câmpului Du Pont Romania de la Agro Turdean Impex SRL, în revista Ferma.

adrian-teban-si-e-turdean_b

Vizualizat: 2277 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?