Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Muncă, pasiune şi viziune la Ziua Câmpului Agro Turdean Impex!

Publicat: 01 iulie 2017 - 14:01
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Emil Turdean, administratorul Agro Turdean Impex SRL din localitatea Bădeni (la doi paşi de Turda), judeţul Cluj, este un fermier complex, cu ştiinţa câmpului aprofundată şi împletită strâns cu inovarea şi deschiderea spre cercetare şi evoluţie.

Lucrează peste 850 ha într-o zonă în care şi 200 ha sunt fermă mare. Este un om pasionat de agricultură, cu toate că tatăl său a lucrat o viaţă în domeniu ca mecanizator şi nu l-a prea încurajat să se apuce de întors brazda. Aşa se face că, din 1994, deşi are brevet de pilot şi de mecanic de locomotivă, a ales să survoleze culturile doar pentru a le trata. În schimb, băieţii săi sunt piloţi de linie, dar au şi studii de agricultură urmate la USAMV Cluj. Asta îi dă speranţă că într-o zi, după ce vor fi colindat toate continentele, vor prelua businessul.

e-turdean_b

Cât despre abordările tehnologice ale lui Emil Turdean, acestea sunt inovatoare pentru zonă, iar unele chiar şi pentru România. Nu foloseşte plugul, iar fertilizările pe care le face sunt de predat la seminarii. De la gunoiul de păsări până la nămolul din staţiile de tratare a apelor. De 12 ani realizează, împreună cu DuPont Romania, Ziua Câmpului la culturile de soia, porumb, floarea-soarelui şi sfeclă de zahăr. Creşte şi îngraşă tăuraşi şi este hotărât să facă acest business rotund. Adică să matureze carnea şi să o desfacă prin unitatea lui.

ziua-campului-turdean_b

Pentru Emil Turdea nu există nici cea mai bună zi, dar nici cea mai rea zi în care a făcut agricultură. Asta pentru că are o relaţie specială cu agricultura, o relaţie de iubire.

ziua-campului-turdean-2_b

Dar, pe larg despre fermierul turdean, Emil Turdean, dar şi despre Ziua Câmpului Du Pont Romania de la Agro Turdean Impex SRL, în revista Ferma.

adrian-teban-si-e-turdean_b

Vizualizat: 2183 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?