Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

MONSANTO ROMÂNIA și-a dublat capacitatea de producţie de sămânţă

Publicat: 11 decembrie 2013 - 16:00
5 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

La începutul lunii noiembrie a.c., Monsanto România a inaugurat investiţia realizată la staţia de producere şi de condiţionare a seminţelor de la Sineşti, judeţul Ialomiţa

Click pe poza pentru galerie!

Investiţia s-a ridicat la 32 mil. de dolari şi va aduce companiei posibilitatea de a produce anual 2,7 mil. de saci, a câte 50.000 de boabe fiecare, într-un singur sezon, faţă de 1,5 mil. de saci/sezon, cât s-a produs până acum.

Investiţia face parte dintr-un proiect al Monsanto de extindere a capacităților de producere și de procesare în România, Ungaria și Turcia şi este parte a unei investiții de 500 mil. de euro, derulată pe o perioadă de zece ani, ce va include investiții în Franța, Ucraina și în Rusia. Prin aceste investiții se va dubla capacitatea de multiplicare de semințe și se vor dezvolta parteneriate importante cu subcontractorii din întreaga Europă. „În România, am avut un proiect contra-cronometru pentru extinderea capacităţilor de producţie ale staţiei de condiţionare.

Concomitent cu mărirea capacităţii de procesare, am avut o creştere extrem de importantă şi a producţiei de sămânţă în câmp, respectiv cu o creştere de 3.000 ha a suprafeţei cultivate cu porumb. Investiţia a reprezentat achiziţionarea de utilaje agricole pentru producţia în câmp plus extinderea capacităţii staţiei de condiţionare cu utilaje moderne de ultimă generaţie. Monsanto România poate produce astăzi porumb pe o suprafaţă de 12.000 ha şi poate ambala în jur de 2,7 mil. de saci de 50.000 boabe” a afirmat Ioan Moraru, director de Producere și Procesare Monsanto România.


Reconstrucţia turnului de calibrare

Noua investiţie de la Sineşti a constat în reconstrucţia turnului de calibrare, astfel încât capacitatea de producţie să se dubleze, respectiv s-a dotat cu o maşină de precurăţare fină, 4 maşini de sortat seminţele în late şi rotunde, 2 maşini de calibrat, mărirea capacităţii buncărelor de stocare a calibrelor. Au mai apărut 3 noi Color Sorter-e Evolution şi o maşină de tratat seminţele.

„Pentru managementul nostru aş dori să ne vedem peste 3 ani la încă o aniversare la care dublăm din nou capacitatea de producţie”, a afirmat încrezător Cosmin Chioreanu, country-lider al Monsanto pentru România, Bulgaria şi Republica Moldova.

 

România - centru de profit pentru Monsanto

„Incluzând cele 3 milioane de saci din acest an, Monsanto a produs în România un total de 13 milioane de saci de porumb, 4,5 milioane saci de soia, 2 milioane de saci de floarea-soarelui şi un milion de saci de rapiţă hibridă. Peste 90% din această producţie a fost exportată. În ultimii 7 ani, Monsanto România a fost cel mai mare producător de sămânţă din România, iar în ultimii 10 ani Monsanto a fost cel mai mare exportator de sămânţă al României.

În această misiune, compania a fost ajutată de 800 fermieri din 21 de judeţe”, a spus Mihai Haraga, primul director al Monsanto România. „Un angajament al Monsanto este ca până în 2030 să dubleze producţiile la cele mai importante culturi. Trebuie să spun că în ceea ce priveşte porumbul, probabil nu vom aştepta până în 2030 şi lucrul acesta se va întâmpla foarte curând. Primele încercări şi primele teste au dus la rezultate care se apropie de 18,5-19 t/ha”, a anunţat Cosmin Chioreanu.


Monsanto se implică în viaţa comunităţii locale

Un moment important al festivităţii a fost reprezentat de înmânarea unui CEC în valoare de 10.000 euro primarului comunei Sineşti, Andrei Constantin, pentru reconstrucţia grupurilor sanitare de la şcoala generală din localitate. „Am primit solicitarea din partea primarului de a ne implica în reconstrucţia grupurilor sanitare de la şcoala generală din Sineşti. Am răspuns prezent şi am acordat suma de 10.000 euro pentru această acţiune. Acum investiţia este aproape gata”, a precizat Ioan Moraru.

Vizualizat: 1347 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [5]  
Pagini: [1]  1   
5.
Desteptati-va oameni buni!!!
|
01. 26, 2014. Sunday 11:07
Monsanto nu este altceva decit moartea naturii, daca mai vrei sa traiesti natural atunci distruge acest monstru caracatita ce sa extins pe tot globul, Monsanto este Satana insasi!!! Desteptati-va oameni buni!!!
4.
STOP OGM, NU MONSANTO,
|
01. 17, 2014. Friday 14:27
Min Dezv Regionale si Admin Publice Am vazut.http://bit.ly/1acl1A9.Este urmarea avizelor date de UE http://bit.ly/1b7CSTh şi de autoritatile nationale http://bit.ly/1gTZP0m
3.
samanta e exagerat de scumpa
|
01. 16, 2014. Thursday 21:20
americanii(cargilu)cumpara porumbu cu 55_60 bani si ne cer 970ron pe un sac de 80000de planteee---mafia e mare.,tot pionneru e nr 1 f73.
2.
dezastru
|
01. 12, 2014. Sunday 15:54
asta lasa in urma multinationalele,dar cel cu caciula in mina se bucura ca un idiot la 10000,nu conteaza ca in pamintul nostrum nu mai supravietuiesc nici bietele rime.
1.
Afara din Romania
|
01. 08, 2014. Wednesday 18:37
Vedeti cum se comporta in state cu fermieri si cum i-au adus la sapa de lemn. Sunt niste mafioti.
Rezultate: [5]  
Pagini: [1]  1   
Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!