Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Microelement cu macroefect: bor pentru producții frumoase

Publicat: 07 mai 2020 - 09:47
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Ce-ar fi înflorirea fără bor? În acest articol, vă reamintim importanța microelementului bor pentru cultura de floarea-soarelui și pentru productivitatea acesteia. Ca de obicei, vă oferim și cea mai bună soluție pentru prevenirea deficiențelor de bor, ce ar putea pune sub semnul întrebării legarea și umplerea semințelor: este vorba despre fertilizantul foliar Wuxal Boron Plus, sursă ideală de bor, fosfați și azot.


Wuxal Boron Plus - bor pentru productivitate la floarea soarelui_b


Momentele de utilizare maximă a borului

 

Începutul dezvoltării. În special în sezoanele reci, floarea-soarelui poate prezenta o dezvoltare lentă, determinată de temperatura solului. De aceea, este necesară buna aprovizionare cu nutrienți, cum ar fi fosfații și borul. Efectele pozitive vor fi vizibile în special în cazul culturilor semănate timpuriu.

 

Etapa de 5 frunze. Floarea-soarelui este una dintre culturile cu cele mai crescute cerințe de bor: se estimează că planta absoarbe pe parcursul perioadei de vegetație aproximativ 400 gr B/ha. De asemenea, s-a mai constatat că 80% din cantitatea totală de bor va fi absorbită între etapa 5 frunze și înflorire.

 

Ce trebuie întreprins în aceste condiții? Aplicarea foliară în etapele timpurii de dezvoltare a frunzelor și până când plantele ating o înălțime de 50-60 cm, care este, în general, momentul-limită de acces al echipamentelor.

 

Wuxal Boron Plus – formularea optimă pentru absorbția borului și a celorlalte microelemente

 

Acidul boric, sursa de bor. Acest organic slab a fost preferat în compoziția Wuxal Boron Plus datorită biodisponibilității sale foarte bune. Acidul boric reprezintă o sursă nutrițională superioară de bor deoarece plantele pot extrage cu ușurință microelementul.

Asimilare optimă. Microelementele din Wuxal Boron Plus prezintă avantajul de a fi mai ușor de asimilat decât cele pe bază de carbonat, care pătrund mai greu prin cuticula frunzei. Asimilarea este facilitată și de adjuvantul Xtra Uptake, un surfactant eficient, ce crește suprafața acoperită cu substanță de tratare și sporește absorbția.

pH la valoare optimă: Dacă produsele pe bază de bor etanolamină cresc valoarea pH-ului peste 8, uneori peste 10, Wuxal Boron Plus menține această valoare la un nivel optim. Vă reamintim că pH-ul prea ridicat scade acțiunea pesticidelor, spre exemplu anulează efectul piretroidelor. Capacitatea de menținere a condițiilor chimice optime se datorează 1.utilizării acidului boric; 2.prezenței adjuvanților specifici gamei Wuxal.

 

Cifre grăitoare. Spor producție adus de Wuxal Boron Plus:

Au fost efectuate teste în locații diferite din România, Franța și Ucraina.

România: S-a aplicat Wuxal Boron Plus 1 x 2 l/ha în fenofaza de 6-8 frunze. => Sporul de producție mediu a fost de +12,8%

 

Franța: S-a aplicat Wuxal Boron Plus 2 x 1 l/ha. Primul tratament s-a realizat împreună cu un erbicid. Al doilea împreună cu un fungicid, atunci când plantele aveau înălțimea de 55 cm. => Sporul de producție mediu al solelor: între +10,3% și +11,3%

 

Ucraina: S-a aplicat Wuxal Boron Plus între etapa de 5 frunze și cea de 7 frunze. Doze: 1x2 l/ha și 2x2 l/ha.=> Sporul de producție mediu al solelor: între +14% și +17%

 

Detalii găsiți la: www.profesorwuxal.ro, www.facebook.com/profesorwuxal/

Text și foto: Kwizda Agro Romania

Vizualizat: 4837 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj

Cum a fost trecerea de la U 650 la tractorul Massey Ferguson? „Ca de la Logan la Merţan. Cum să le compari? Cu U 650 lucrai 3 ha într-o zi şi consumai un rezervor de 90 litri. Făceam arătura roată în jurul parcelei şi ieşeau nişte şanţuri la mijloc. Cu tractorul Massey Ferguson şi cu plugul reversibil e altă viaţă. Calitatea lucrării, timpul de lucru, costurile cu combustibilul nu se compară” Mirela Popa, din Cerăt, judeţul Dolj.

Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă KRONE - expertul în furaje verzi! Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?