Concurs Ferma
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Maruțescu rămâne la cârma AISR

Publicat: 20 decembrie 2016 - 16:36
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Adunarea Generală a Asociației Industriei Semințelor din România (AISR), din 22 noiembrie a.c., a ales un nou Consiliu director și o nouă structură de organizare internă. Mandatul noului Consiliu director are durata de un an de la momentul alegerilor. 

În funcția de președinte AISR, cu aproape unanimitate de voturi, a fost ales în continuare, Andrei Maruțescu, ca reprezentant al Syngenta. Funcția de vice-președinte a fost preluată de reprezentantul companei KWS, Hristofor Michelis, iar noul trezorier al AISR a devenit reprezentantul Limagrain, Ion-Liviu Lăpădătescu. Cenzorul Asociației a fost numit Patrick Lafon (Maisadour).

AISR
„Începând cu 2017 ne remodelăm modul de activitate. Am înființat grupuri de lucru”, a declarat Andrei Maruțescu. AISR va avea patru grupuri de lucru coordonate fiecare de către experți din cadrul companiilor membre. Echipa pentru subiectele tehnice (GLT) va fi coordonată de Natalia Albu (reprezentant Caussade), grupul de lucru pentru comunicare (GLC) va fi dirijat de Mihaela Vasile (Monsanto), grupul responsabil de legislație (GLL) va fi condus de Cristina Cionga (Pioneer), iar grupul pentru activitățile de marketing (GLM) va fi coordonat de Magda Darac (Euralis).

 

Logo AISR_t

Noi membri în structura AISR
Totodată, a fost organizat și evenimentul „Ziua presei împreună cu AISR”. „Faptul că ne-ați publicat articole, ne-ați mediatizat acțiunile, nouă ne-a adus un plus de imagine în această piață dificilă din România”, a declarat Antonia Ivașcu, directorul executiv al AISR.
Printre realizările ASIR din 2016 au fost menționate încheierea unui Protocol de colaborare cu ROMAPIS și editarea unei broșuri privind hibrizii meliferi de floarea-soarelui, în colaborare cu centrul de cercetări BiotechGen al USAMV București. „Un pas important în acest an este aderarea ca membru AISR a ICNDA Fundulea. De asemenea, din 22 noiembrie a fost aprobată în Consiliul director și în AGA începerea parteneriatului, din 2017, cu Institutul de fitotehnie de la Porumbeni. Colegii moldoveni au solicitat să devină membri onorifici. Tot astăzi s-a votat și calitatea de a fi membri în CCIFER din 2017, unde vom participa cu drepturi depline la toate evenimentele lor”, a adăugat Antonia Ivașcu.


Articol publicat in revista Ferma nr. 22 (183) din 15-31 decembrie 2016

Vizualizat: 459 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!