Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Mai mulţi bani pentru producătorii de tomate

Publicat: 29 decembrie 2019 - 16:24
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Ministerul Agriculturii a propus creşterea sumei pentru plata ajutorului de minimis către producătorii de tomate în spaţii protejate pentru anul 2019 de la 233,190 milioane lei, la maximum 292,925 milioane lei, pentru a putea plăti toţi solicitanţii eligibili din cadrul schemei (inclusiv pentru ciclul II de producţie).

Pentru ciclul II de producţie, care se încheie la 20 decembrie 2019, direcţiile pentru agricultură judeţene estimează un număr de 6.538 de beneficiari.
Proiectul de Hotărâre pentru modificarea art. 9 alin (1) din HG 107/2019 privind aprobarea schemei „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a produsului tomate în spaţii protejate” trebuie aprobat de Guvern.

Tomate_b

Modificare: 10% din valoarea facturii de vânzare!
Programul de guvernare al noului Guvern PNL prevede modificarea Programului de ajutor de minimis pentru tomate. Ajutorul de 3.000 de euro pentru 1.000 mp cultivaţi cu tomate în spaţii protejate ar urma să fie înlocuit cu o schemă nouă de minimis, prin care fermierii vor primi 10% din valoarea facturii de vânzare a tomatelor.

 


Articol publicat în revista Ferma nr. 20/247 (ediţia 15-30 noiembrie 2019)

 

Vizualizat: 722 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?