Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Lithovit® face faţă secetei

Publicat: 19 februarie 2014 - 17:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Noul sistem de fertilizare foliară pe bază de CO2 ajută fermierii să depăşească perioadele cu secetă!

Click pe poza pentru galerie!

O problemă majoră în agricultura din țara noastră este seceta, fenomen care se accentuează an de an. Plantele suferă deoarece nu au umiditate suficientă în sol și pentru că au un nivel redus de CO2 în aer - doar 0,04%. Aici intervine Lithovit® - noul îngrăşământ foliar natural, cu rezultate excelente obţinute pe timp de secetă.

Lithovit® este produs în Germania şi se vinde în peste 50 de ţări.

 

Mod de acţiune şi utilizare

Lithovit® este obţinut prin măcinarea foarte fină (<10 μm) a dolomitei în sistem nanotehnologic. Datorită conţinutului  de carbonat de calciu în proporţie de 75%, concentraţia de CO2 în plantă poate creşte de la 0,04% la 0,1-1%. Produsul intervine în metabolismul plantei, reducând consumul de apă cu până la 50% prin închiderea stomatelor, oprind transpirația plantelor și crescând viteza procesului de fotosinteză. În felul acesta, Lithovit®  asigură o productivitate sporită, cu 10-30%, stimulând formarea unor rădăcini mai puternice şi mai bine ramificate, și susţine alimentarea plantei cu oligoelemente importante.

Îngrăşământul foliar natural se poate folosi cu succes și în agricultura ecologică, în cultura cerealelor, în pomicultură, în legumicultură, atât în câmp sau în spaţii protejate.

Produsul se comercializează în diferite combinaţii: Lithovit Universal, Lithovit + 50% Uree, Lithovit + 5% Bor, Lithovit + 25% Aminoacizi, Lithovit + 25% Guano, fiecare având un efect diferit asupra plantelor.
Se poate utiliza în combinaţie cu alte produse fitosanitare, o dată sau de mai multe ori, la intervale de 3-4 săptămâni. Doza recomandată de producător este de 1-1,5 kg/ha per tratament. Rezultatul este garantat 100%.
Lithovit Romania caută distribuitori în toată țara.

Ladislau TARKO

Vizualizat: 3366 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga AGROSEL adoptă o nouă identitate - HEKTAR Piscicultura are nevoie de susţinere!
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?