Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Limagrain: noutăţi pentru campania agricolă 2012

Publicat: 02 decembrie 2011 - 16:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Limagrain reprezintă modelul unei altfel de companii producătoare de seminţe. În cadrul grupului, acţionarii sunt fermieri, iar ca structură, Limagrain are şase sute de membri ai Limagrain Co-operative şi 150 de mii de fermieri în parteneriat

Click pe poza pentru galerie!

Dezvoltarea nu s-a oprit aici! Dintr-un model european, Limagrain s-a transformat în ultimii 15 ani într-o mare companie multinaţională producătoare de seminţe, cu o prezenţă pe toate pieţele mondiale în care agricultura are o importanţă majoră.

O companie lider în diferite domenii: cel mai mare producător de seminţe european şi al 4-lea mondial, lider european în producerea de făină specială, al 2-lea producător industrial în panificaţia franceză.

 

Inovaţia - prioritate principală Limagrain

Pentru satisfacerea nevoilor finale, principala prioritate Limagrain o constituie inovaţia, proces care este sursa evoluţiilor majore în agricultură, reprezentate prin creaţie şi ameliorare varietală, tehnici avansate de cultură, integrarea în circuitul agro-industrial.

Cu peste două secole de inovare botanică în resurse genetice, cercetarea Limagrain exploatează astăzi un potenţial enorm în biotehnologiile vegetale. Uzina de producere de seminţe Limagrain din Franţa constituie una din cele mai mari uzine de acest tip din lume, fiind reprezentativă pentru Europa.

O atenţie deosebită se acordă analizării seminţelor, care începe prin testarea şi analiza pentru rezistenţa la diferite boli (Orobanche, Plasmopara etc.) şi controlul de calitate al seminţei pentru semănat (cold test, puritate - la porumb).

În România, Limagrain a devenit un actor important pe piaţa seminţelor pentru cultura mare prin marca tradiţională LG (pentru porumb, floarea soarelui, rapiţă, cereale păioase sau mazăre furajeră).

 

Unde suntem cu pregătirea campaniei 2012?

Porumb LG - locul 4, cu hibrizi caracterizaţi prin rusticitate şi stabilitate;
Floarea soarelui LG - locul 3, cu rezultate excepţionale al hibrizilor LG de tip Clearfield şi cu un portofoliu care conţine doar hibrizi cu rezistenţă genetică la Mană.

CONTEXT: O campanie de toamnă extraordinară - deşi condiţiile de semănat au fost foarte grele pentru ca fermierii să poată efectua semănatul în condiţii optime - soiurile de grâu şi orz LG au avut un succes extraordinar, iar Limagrain este încă o dată lider la soiurile de grâu importate, soiuri adaptate condiţiilor din România şi care asigură performanţă maximă.

Recomandarea LG: Comandaţi din timp necesarul de sămânţă la furnizorii d-voastră sau contactaţi echipa comercială LG, accesând www.lgseeds.ro

Pentru a fi într-o permanentă legătură cu fermierii, Limagrain a organizat în lunile iunie-septembrie ediţia 2011 a Zilelor câmpului LG - zece evenimente care au avut loc în toată ţara şi care au adunat peste 2.500 de fermieri, care au avut ocazia să descopere în câmp noutăţile pentru campania 2012.


NOUTĂŢI LG 2012

• Hibrizi de porumb şi floarea soarelui care au confirmat capacitatea de productie şi adaptabilitatea
• Lansarea gamei speciale de porumb siloz LG în România: LG Animal Nutrition 
• Seminţele Limagrain pe paleţi  
• Noua denumire a hibrizilor LG 

Exemplu:
Hibrid înscris înainte de 2010: LG 33.50 - ultimele 3 cifre reprezintă grupa FAO
Hibrid înscris după 2010: LG 30.290 - ultimele 3 cifre reprezintă grupa FAO

OBIECTIVE LG PENTRU 2012

• Parteneriat reciproc benefic cu distribuitorii agreaţi
• Suport tehnic permanent direct în fermă (prin echipa comercială LG dar şi cea a partenerilor)
• Consolidarea poziţiei LG (întâlniri cu fermierii, suport logistic)
• Service complet după vânzarea produselor LG
• Plus de valoare adăugat produselor (tratamentul seminţelor cu insecticide, tehnologii noi - CLEARFIELD - la floarea soarelui şi Yield Guard - pentru porumb)

Vizualizat: 576 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!