Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

LIGA CAMPIONILOR Saaten Union la FLOAREA-SOARELUI!

Publicat: 26 august 2017 - 16:29
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Pe 25 august, în ferma Ildu, administrată de Claudiu Iliuţă, undeva la vreo 5 km de localitatea Vâlcelele, membri echipei Saaten Union împreună cu echipa partenerului BASF ne-au prezentat jucătorii, echipamentul, dar mai ales bugetul cu care fermierii joacă în Liga Campionilor. 

Mai sunt puţine zile până când probarea profitului va stabili ierarhia finală, dar până atunci să vă prezint jucătorii:
1 – Micul Agricultor – Aedin Celzin (ocupantul poziţiei a treia pe podiumul Campionilor Rapiţei Rapool) - a ales hibridul Marquesa CL ca vedetă a câmpului şi a folosit un buget total de cheltuieli 2.260 lei (inclusiv costul cu recoltatul).
2 – Cereale Dobre – Adrian Dobre – a ales hibridul Puntasol CL şi a cheltuit 2.549 lei pentru a intra în posesia cupei la final.
3 – Dra&Cor – Dragoş Marinescu – a folosit hibridul Puntasol CL şi a bugetat cu 2.516 lei speranţa victoriei.
4 – II Mihai Dobrică – Mihai Dobrică – a avut încredere în hibridul Marquesa CL pe care l-a sprijinit cu o tehnologie în valoare de 2.410 lei.
5 – Agrozootehnica Pietroiu – Liviu Mereuţă – a apelat la hibridul Lucia CL Plus iar cheltuielile cu diva Saaten Union s-au ridicat la 2.132 lei.
6 – Fermandy – Dan Tudose – a apelat la aceeaşi divă din portofoliul Saaten Union, Lucia CL Plus, pentru care a scos din teşcherea 2.166 lei
7 – SC Ildu srl – Claudiu Iliuţă – l-a scos la înaintarre pe hibridul Puntasol CL şi a folosit cel mai redus buget din ligă, 1.904 lei
8 – Rai Verde – Sergiu Corcea a apelat la Marquesa CL spre binele căreia a cheltuit cea mai babană sumă din concurs 2.723 lei

liga-saaten_b

O parte din participanţii în liga florii soarelui Saaten Union aveau ba de recoltat floare, ba de însămânţat rapiţă sau alte probleme de ordin personal aşa că doar jumătate din participanţi au fost la prezentarea tehnologiilor folosite pentru un loc cât mai sus în competiţia profitului. Chiar şi aşa, mulţi fermieri, spre 100, au venit să vadă cu ochii lor desfăşurarea competiţiei afltae deja în semifinală.

Pe larg, despre ce şi cum au folosit pentru maximizarea profitului la cultura de floarea soarelui fiecare din cei 8 participanţi în concurs, în revista Ferma.

c-iliuta_b

Vizualizat: 1808 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

În Ferma Wagner, roboții își scot singuri cheltuiala! Pornind de la un efectiv matcă de numai 18 vaci, câte existau în fermă la momentul în care a preluat frâiele acestui business, Virigil Andru deţine astăzi o turmă de 140 de animale iar tehnica robotizată de muls, pe care a achiziţionat-o recent, îi conferă avantajul de a funcţiona cu un număr foarte mic de angajaţi. De altfel, robotul de muls DeLaval, pentru care a plătit aproximativ 130.000 de euro, reprezintă cea mai mare şi cea mai importantă investiţie din fermă, asigurând azi mulsul a 60 de vaci, cu o producţie medie zilnică de 27 de litri de lapte pe cap de animal. 

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radiș

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?