Concurs Ferma
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

LIGA CAMPIONILOR Saaten Union/BASF la FLOAREA-SOARELUI şi-a desemnat CÂŞTIGĂTORII

Publicat: 26 septembrie 2017 - 14:13
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Chiar dacă organizatorii i-au numit pe toţi cei 8 participanţi câştigători, realitatea profitului net a cernut un podium destul de interesant.

Dacă locul I a fost adjudecat de un fermier mai copt, Mihai Dobrică, locurileal doilea şi al treilea au revenit tinerilor fermieri Dragoş Marinescu şi Claudiu Iliuţă (cel în a cărui fermă, SC Ildu, a fost şi lotul competiţiei).

iliuta,-marinescu,-dobrica_b

Hibridul adus pe prima treaptă a podiumului profitului de Mihai Dobrică, Marquesa CL, este regăsit şi pe ultima treaptă a clasamentului, dar şi la mijlocul clasamentului. Ceea ce arată clar că echilibrarea costurilor şi abordarea tehnologică este la fel de importantă ca şi genetica în sine.

campionii-saaten-u_b

m-miritescu-saaten_b

Cea mai slabă producţie (2,871 t/ha) a ocupat în final poziţia a 6 - a în clasamentul pe criteriul profitului net obţinut.

Acest gen de concurs aduce concluzii de folosit pentru toţi cei implicaţi şi nu numai. Genetica vine cu un aport clar, dovadă că Puntasol CL (cu sloganul „umple carul”) a ocupat locurile al doilea şi al treilea (între locul 2 şi 3 diferenţa de producţie cu acelaşi hibrid a fost de aproape 500 kg, iar la profit de doar 140 de lei), dar contează la fel de mult inputurile utilizate şi atenţia la costul cu acestea.

Producţia a fost afectată de semănarea târzie (Mihai Miriţescu, directorul general Saaten Union, aprecia o depreciere cu circa 30 % din această cauză) dar, mai ales, de precipitaţiile foarte slabe căzute pe parcursul vegetaţiei.

mihai-dobrica_b

dragos-marinescu_b

claudiu-iliuta_b

analiza-profitabilitate_b

Dar, pe larg despre competiţie, câştigători şi planuri de viitor în revista Ferma.

Vizualizat: 821 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!