Concurs Ferma
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

LIDER în EXPORTUL MONDIAL de GRÂU

Publicat: 01 noiembrie 2017 - 20:28
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

FĂRĂ CONCURENŢĂ ÎN REGIUNEA MĂRII NEGRE. Valoarea grâului din Rusia a continuat să crească pe piaţa de export, în prima săptămână din octombrie.

Astfel, în medie, preţurile pentru grâul de panificaţie (cu 12,5% proteină) au urcat cu 3 dolari/tonă, la 193-196 dolari/tonă (FOB Port Novorossiysk), cu livrare în octombrie-noiembrie. Şi preţul grâului cu 11,5% proteină a câştigat aproximativ 4-5 dolari/tonă în cursul săptămânii de referinţă şi a ajuns la 185-187 dolari/tonă (FOB Novorossiysk), cu livrare în octombrie-noiembrie. În decursul ultimei luni, preţurile pentru grâul din Rusia au câştigat, în medie, 12-14 dolari/tonă şi sunt mai mari cu 22-24 dolari/tonă faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.
Ca şi până acum, preţurile la grâul rusesc sunt susţinute de cererea externă puternică pentru grâul din Marea Neagră care, în consecinţă, a provocat o creştere globală a preţurilor în regiunea Mării Negre. De asemenea, grâul din Rusia cu un conţinut ridicat proteină este acum fără concurenţă în regiunea Mării Negre, ceea ce oferă un sprijin suplimentar preţurilor. Analiştii pieţei internaţionale consideră că România şi Bulgaria, în pofida unei cantităţi suficiente de grâu de panificaţie de înaltă calitate din producţia 2017, au redus ofertele de export şi au luat o atitudine de aşteptare pentru a vedea cum va evolua piaţa externă.

Grau_b

Estimările privind stocurile din Ucraina arată o scădere a cotei de grâu de panificaţie cu 12,5% proteină, iar exportatorii se ocupă în primul rând de grâul furajer şi de grâul cu 11,5% proteină, care sunt tradiţionale pentru această ţară.
Statutul de lider în producţia şi exportul mondial de grâu se confirmă şi anul acesta pentru Rusia, în condiţiile în care estimările oficiale arată că producţia de cereale şi de oleaginoase va depăşi anul acesta 120 milioane de tone.

Mai multe ştiri despre piaţa agricolă în revista Ferma, ediţia 15-31 octombrie 2017!

Vizualizat: 2099 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!