Kwizda
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

LICEENII încă MIZEAZĂ pe AGRICULTURĂ!

Publicat: 14 iulie 2017 - 14:08
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Liceul agricol din Ciumbrud, judeţul Alba, încearcă să valorifice cât mai multe oportunităţi prin care să le transmită adolescenţilor că agricultura are perspectivă, iar ei au la rândul lor viitor în acest domeniu. 

Agricultura le poate deschide tinerilor de la sate un drum în viaţă, oferindu-le în acelaşi timp o sursă consistentă de venit, mai ales când pot lua exemplu de la părinţii ori bunicii lor. Asta încearcă să le transmită an de an cadrele liceului tehnologic agricol „Alexandru Borza” din Ciumbrud absolvenţilor claselor a VIII-a din zonă.

liceuciumbrud8_b

„Astăzi vor câştigul mult mai repede”
Lenuţa Man, profesoară de trei decenii în liceu, unde predă materii cu specific veterinar, sintetizează schimbul de generaţii: „Astăzi vor câştigul mult mai repede”, mărturiseşte cadrul didactic, în mijlocul elevilor adunaţi în sera unde îşi fac practica horticolă. Venerabilul dascăl oferă câte o încurajare suplimentară, acolo unde simte potenţial: „Daniel va merge sigur şi la facultate, la fel şi Mihai”, indică profesoara către doi dintre tineri.

activitate-sera_b

Daniel Fugaciu, aflat în clasa a XI-a la profilul tehnician veterinar, este unul dintre elevii cu care liceul se mândreşte, dar elanul profesoarei îl face să roşească: „Staţi să iau Bacul mai întâi”, echilibrează tânărul situaţia. Emoţionat, la fel ca şi colegii lui, băiatul vorbeşte cu entuziasm despre experienţa practică dintr-un stagiu de formare în Portugalia (2016), când a făcut parte, alături de alţi colegi, din echipe de intervenţie chirurgicală la animale.

Ce ramuri aleg tinerii tehnicieni agricoli, aflaţi din revista Ferma, ediţia 1-31 iulie 2017!

Vizualizat: 1301 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

CEL MAI NOROCOS VIZITATOR DE LA AGROMALIM 2017

CEL MAI NOROCOS VIZITATOR DE LA AGROMALIM 2017

CONSTANTIN PETRAŞ, din Arad, este cel mai nororcos vizitator al Târgului Agromalim din 2017. Acesta a câştigat o junincă gestantă din rasa Bălţată Românească, oferită de Camera de Comerţ Arad, cu sprijinul Revistei FERMA, care a fost sponsor al marelui premiu.
Interviu cu:
CONSTANTIN PETRAŞ
RODICA PETRAŞ
GHEORGHE SĂPLĂCAN, director SCDCB Arad

Reporter Agroinfo: Violeta Mâţ
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Titan Machinery la Agromalim 2017 Rapiţa, cultura anului în Arad!
Cultura anului 2017

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2017?