Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

La KWS performanța continuă

Publicat: 17 noiembrie 2021 - 13:09
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Ultimii ani au demonstrat că doar companiile care se adaptează rapid la cerințele fermierilor din România reușesc să aibă prioritate la selecția din ferme atunci când începe un nou sezon agricol.

KWS Semințe, prin seria de investiții susținute în genetică performantă, echipamente de ultimă generație și în specialiști de top, a demonstrat de ce merită să fie în topul primelor 3 companii producătoare de semințe din piață.

hibrizi de porumb KWS - Performanta continua!_b

Un exemplu concret de reușită este lansarea recentă a grupei PLUS4GRAIN, care cuprinde hibrizii de porumb KWS din cele mai noi surse genetice, cu performanțe superioare în condiții de practici agricole avansate. Aceștia au urcat rapid în topul alegerilor fermierilor, datorită potențialului excelent de producție, corelat cu plasticitatea excelentă de care au dat dovadă în toate zonele de cultură din țară.

Obiectivul KWS este ameliorarea de hibrizi din grupa FAO 300 – 450, grupă favorizată de condițiile pedoclimatice locale. Rezultatul specialiștilor în genetică de la KWS este evidențiat prin actualizarea constantă a portofoliului KWS, cu hibrizii adaptați fermelor de aici.

hibrid KWS KASHMIR grupa FAO 370_b

FOTO: hibridul KWS KASHMIR (FAO 370)

KWS KASHMIR (FAO 370), unul dintre hibrizii ameliorați în România, este alegerea a peste 3.000 de fermieri, însumând astfel un areal de peste 100.000 hectare în toată țara, respectiv peste 6% din totalul suprafeței semănate cu porumb la nivel național. Din monitorizarea rezultatelor în ferme, concluzia generală este că acest hibrid de nouă generație obține performanțe productive de excepție în toate condițiile de cultură a porumbului, având o stabilitate excelentă în condiții variate de sol, climă și tehnologie aplicată. Astfel, KWS KASHMIR s-a dovedit a fi lider detașat al producțiilor în grupa semi-timpurie, indiferent de condițiile de cultură și tehnologie. De remarcat ritmul foarte rapid de pierdere a apei din bob după maturitatea fiziologică, precum și atingerea umidității la recoltare similară cu a hibrizilor mai timpurii (FAO 340, FAO 350), ceea ce îl face pretabil pentru cultivare și în zonele unde grupa FAO este un factor limitativ (Transilvania, Nordul Moldovei, Maramureș).

hibrid porumb KWS INTELIGENS grupa FAO 420_b

FOTO: hibridul KWSINTELIGENS (FAO 420)

KWS INTELIGENS (FAO 420), este un hibrid performant cu potențial ridicat de producție, fiind destinat cultivării în condiții optime de tehnologie. Acesta poate fi considerat hibridul reprezentativ al grupei de maturitate FAO 420, mai ales că valorifică la maximum solurile profunde și cu aport freatic, fiind alegerea ideală pentru cultivare în condiții de irigare la densități foarte mari. Planta acestuia este foarte sănătoasă, cu staygreen pronunțat, cu rezistență foarte bună la cădere și inserție joasă a știuletelui. Principalele elemente de productivitate ale lui KWS INTELIGENS (știuleții foarte lungi, MMB-ul foarte mare) sunt puse în valoare de o fertilizare echilibrată care să includă și potasiu, pentru a fecunda și umple bine știuleții până la vârf.

Bineînțeles, grupa PLUS4GRAIN cuprinde o gamă mai largă de hibrizi performanți, pe care vă recomandăm să îi încercați și în potențialul cărora puteți avea toată încrederea.

Mai multe detalii pe www.kws.ro

Un articol de Cătălin Piroșcă, Director Marketing KWS
www.kws.ro

Vizualizat: 1087 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj

Cum a fost trecerea de la U 650 la tractorul Massey Ferguson? „Ca de la Logan la Merţan. Cum să le compari? Cu U 650 lucrai 3 ha într-o zi şi consumai un rezervor de 90 litri. Făceam arătura roată în jurul parcelei şi ieşeau nişte şanţuri la mijloc. Cu tractorul Massey Ferguson şi cu plugul reversibil e altă viaţă. Calitatea lucrării, timpul de lucru, costurile cu combustibilul nu se compară” Mirela Popa, din Cerăt, judeţul Dolj.

Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă KRONE - expertul în furaje verzi! Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?