Kwizda
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

La Agrichim Feteşti, soia a fost vedeta câmpului!

Publicat: 11 august 2017 - 10:18
Comenteaza   | Galerie   | Video 1 2 3   | Print | Trimite unui prieten

... asta deşi pe lângă platforma demonstrativă Donau Soja organizată pe 10 august în ferma administrată de Viorel Nica, preşedinte LOUAI şi vicepreşedinte Pro Agro, ajunsă în al patrulea an de testări, vin în fiecare an somităţi din cercetarea şi învăţământul agricol românesc.

Dar şi fermieri potenţi, cu experienţă de o viaţă în cultura acestei plante. Chiar şi regele soia, cercetătorul turdean, Eugen Mureşanu, care parcă luminează câmpul la propriu. Profesorul Valentin Gheorghe Roman, membru în Consiliul Ştiinţific Donau Soja a fost printre vorbitorii din fruntea întâlnirii, alături de mulţi alţi specialişti care îşi aduc contribuţia la propovăduirea valenţelor acestei plante.

Donau Soja_Agrichim Fetesti 1_bClick pe poza pentru galerie!

Dumitru Manole, administrator First Grain, a concluzionat pe final că ar trebui făcute zonări pentru soiurile testate în toţi aceşti ani, „că altfel sunt în ceaţă”. Dragoş Dima, preşedinte Donau Soja România, a spus că rolul organizaţiei este de a fi un catalizator şi un promoter al soiei convenţionale şi aşteaptă ca mediul academic roman să se ocupe de centralizarea rezultatelor obţinute în platformele Donau Soja, în acest sens le va pune la dispoziţie rezultatele obţinute de-a lungul acestor ani în toate exeperienţele de pe teritoriul României.

Donau Soja_Agrichim Fetesti 6_b

La Agrichim Feteşti au fost prezentate 37 de soiuri dar şi diverse variante tehnologice privind densităţi, distanţe între rânduri, tratamente pentru controlul dăunătorilor dar şi pentru sămânţă. Inclusiv inocularea seminţelor cu bacterii nitrificatoare. Adama, BASF, Euralis, Naturevo, Sumi Agro îmi vin rapid în minte printre cei care au făcut posibilă continuitatea acestor platforme prin sprijinul acordat organizaţiei non profit Donau Soja. Pe larg despre recomandări, soluţii şi ponturi pentru o cultură de soia eficientă în revista Ferma.

Donau Soja_Agrichim Fetesti 2_b

Vizualizat: 911 | Video Video 1 2 3 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Vacile superproductive, dovada progresului genetic!

Vacile superproductive, dovada progresului genetic!

Cine şi-a făcut anul acesta timp pentru a vizita INDAGRA, expoziţia naţională de agriculută, a putut admira la standul Asociaţiei HolsteinRo câteva dintre cele mai performante vaci de lapte din România. Printre acestea, un exemplar aparţinând societăţii Panifcom Iaşi, administrată de Liviu Bălănici, care a încheiat cea de a doua lactaţie cu o producţie de 13.636 de litri, iar în primele 128 de zile din lactaţia a treia a ajuns la 6.800 de litri.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sub media europeană la consumul cărnii de porc Intermediarii fac legea şi peste Prut
Cultura anului 2017

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2017?