Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

La Agrichim Feteşti, soia a fost vedeta câmpului!

Publicat: 11 august 2017 - 10:18
Comenteaza   | Galerie   | Video 1 2 3   | Print | Trimite unui prieten

... asta deşi pe lângă platforma demonstrativă Donau Soja organizată pe 10 august în ferma administrată de Viorel Nica, preşedinte LOUAI şi vicepreşedinte Pro Agro, ajunsă în al patrulea an de testări, vin în fiecare an somităţi din cercetarea şi învăţământul agricol românesc.

Dar şi fermieri potenţi, cu experienţă de o viaţă în cultura acestei plante. Chiar şi regele soia, cercetătorul turdean, Eugen Mureşanu, care parcă luminează câmpul la propriu. Profesorul Valentin Gheorghe Roman, membru în Consiliul Ştiinţific Donau Soja a fost printre vorbitorii din fruntea întâlnirii, alături de mulţi alţi specialişti care îşi aduc contribuţia la propovăduirea valenţelor acestei plante.

Donau Soja_Agrichim Fetesti 1_bClick pe poza pentru galerie!

Dumitru Manole, administrator First Grain, a concluzionat pe final că ar trebui făcute zonări pentru soiurile testate în toţi aceşti ani, „că altfel sunt în ceaţă”. Dragoş Dima, preşedinte Donau Soja România, a spus că rolul organizaţiei este de a fi un catalizator şi un promoter al soiei convenţionale şi aşteaptă ca mediul academic roman să se ocupe de centralizarea rezultatelor obţinute în platformele Donau Soja, în acest sens le va pune la dispoziţie rezultatele obţinute de-a lungul acestor ani în toate exeperienţele de pe teritoriul României.

Donau Soja_Agrichim Fetesti 6_b

La Agrichim Feteşti au fost prezentate 37 de soiuri dar şi diverse variante tehnologice privind densităţi, distanţe între rânduri, tratamente pentru controlul dăunătorilor dar şi pentru sămânţă. Inclusiv inocularea seminţelor cu bacterii nitrificatoare. Adama, BASF, Euralis, Naturevo, Sumi Agro îmi vin rapid în minte printre cei care au făcut posibilă continuitatea acestor platforme prin sprijinul acordat organizaţiei non profit Donau Soja. Pe larg despre recomandări, soluţii şi ponturi pentru o cultură de soia eficientă în revista Ferma.

Donau Soja_Agrichim Fetesti 2_b

Vizualizat: 1535 | Video Video 1 2 3 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?