Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

KWS – un partener mereu alături de fermierii din România

Publicat: 17 martie 2020 - 08:35
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

COVID-19 aduce îngrijorare în rândul fermierilor din România, privind aprovizionarea cu sămânţă pentru campania de primăvară, suprafeţe mari de teren fiind supuse riscului de a rămâne necultivate. 

Multe dintre companiile producătoare au anunţat deja lipsa disponibilităţii unor cantităţi importante de sămânţă, datorită blocajelor pe termen nedeterminat, în ţări precum: Italia, Franţa şi SUA. În acest context dorim să aducem câteva precizări menite să confere linişte fermierilor în privinţa seminţelor pentru culturile de porumb şi floarea soarelui.

Statie-Braila---poza-cu-dro_b

Suntem pregătiţi să vă punem la dispoziţie seminţele necesare
Este unanim recunoscut că noi, KWS Seminţe România, suntem singura companie multinaţională din agribusiness care şi-a dezvoltat începând cu mulţi ani în urmă, programe de ameliorare, de creare a hibrizilor de porumb pentru fermierii de aici şi nu numai, prin înfiinţarea la Alexandria a Staţiunii de Cercetare şi Ameliorare. Rezultatele extraordinare obţinute (hibrizii performanţi, cu productivitate şi caracteristici remarcabile) ne-au determinat să producem sămânţa de porumb tot aici, în România, în staţia proprie de la Siliştea, Brăila, dedicată procesării şi condiţionării seminţelor. Aşadar, desfăşurăm în ţară toate procesele necesare, de la crearea hibrizilor cu genetică performantă, amelioraţi pentru condiţiile pedoclimatice şi de tehnologie specifice fermelor din România, multiplicare, testare în parcele dedicate, urmărirea evoluţiei în ferme şi chiar serbarea succesului alături de fermieri în cadrul unor evenimente pe care sperăm să le putem relua cât mai curând.

Anual, producem suficientă sămânţă care să ne asigure necesarul corespondent gradului de acoperire internă, dar şi al altor pieţe din vecinătatea ţării noastre, parţial. Un an 2019 extraordinar pentru producerea de sămânţă în România, ne situează în acest sezon 2020, într-o poziţie extrem de favorabilă faţă de partenerii noştri, KWS România având disponibilitate de sămânţă pentru culturile de porumb şi floarea soarelui.

postare-FB_ameliorati[1]_b

Proximitatea – un avantaj pentru toţi partenerii KWS
Astăzi, suntem capabili să întindem o mână de ajutor partenerilor noştri dintotdeauna pentru a nu fi puşi în situaţia de a lăsa terenul necultivat din cauza lipsei seminţelor. Nu putem spune că avem capacitatea de a asigura toată cantitatea de sămânţă care să acopere deficitul vehiculat, estimările oficiale fiind de 120.000 unităţi la porumb şi 100.000 saci la floarea-soarelui, dar putem acoperi un procent important din acesta, în special la cultura porumbului. În acest sens am repartizat către partenerii noştri din reţeaua de distribuţie, de pe întreg teritoriul ţării, cantităţi importante de sămânţă de porumb, pe grupe de maturitate specifice fiecărei regiuni, venind în întâmpinarea fermierilor cu produse care corespund cerinţelor lor atât din punct de vedere al performanţei hibrizilor, dar şi al calităţii seminţei.

Suntem mândri că putem oferi mereu soluţii, iar seminţele noastre sunt gata de livrare, pentru ca fermierii români să-şi desfăşoare activitatea în condiţii de normalitate. O ştim deja: fermierii sunt obişnuiţi cu impredictibilitatea. De aceea ne dorim să putem spune că suntem pregătiţi şi pentru această situaţie de grea cumpănă. Împreună, vom continua să facem performanţă!

Aşteptăm mesajele dvs. pe Facebook / KWS România, pe mail la office@kws.ro, la telefon 021 315 42 80 sau la oricare dintre reprezentanţii noştri.
www.kws.ro

Vizualizat: 2140 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!