Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

KWS Seminţe investeşte în producţia de biogaz

Publicat: 21 noiembrie 2014 - 09:30
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

KWS Semințe, unul dintre cei mai importanți jucători mondiali din domeniul semințelor pentru agricultură, a lansat la mijlocul lunii trecute, în calitate de partener, cea mai mare centrală de producere a energiei electrice pe bază de biomasă din România

Click pe poza pentru galerie!

Staţia de biogaz este amplasată în comuna Moara, satul Vornicenii Mici, județul Suceava. Centrala de Cogenerare pe Biogaz utilizează combustibil biogaz obținut din fermentarea culturilor energetice (porumb) și a deșeurilor din agricultură (zootehnie). Cele două module de cogenerare produc 3 megawați de energie electrică, care sunt livrați în sistemul energetic național. Energia termică rezultată este folosită în procesul tehnologic de obținere a biogazului și pentru încălzirea clădirilor aferente stației de biogaz.

 

Hibrizii KWS - adaptaţi pentru producţia de biomasă

KWS Semințe, în calitate de partener, susține activ buna funcționare a centralei prin furnizarea materiei prime destinate producerii de biomasă: 700 hectare de teren sunt cultivate cu hibrizii de porumb KWS - Mikado, KWS 3381 și Kalimnos. 

”Parteneriatul dintre KWS Semințe și Total Energy Business (TEB) susține evoluția  - unul dintre atributele pe care compania noastră pune accent - și răspunde totodată celei mai mari provocări KWS: aceea de a fi mereu cu un pas înainte în întâmpinarea cerințelor pieței, prin dezvoltarea unui portofoliu de produse adaptat permanent nevoilor consumatorilor noștri”, a declarat Doriana Nițu, country manager KWS Semințe.

Mikado (FAO 550) este unul dintre cei doi hibrizi de porumb de înaltă performanță, cu potențial excelent pentru producția de biogaz, aflați în portofoliul de produse KWS Semințe. 

Hibrid competitiv din grupa tardivilor, Mikado are o productivitate impresionantă. Este ideal pentru producția de biogaz datorită înălțimii sale ridicate, din care rezultă o masă vegetală mare ce permite extragerea unei cantităţi optime de metan. Având în vedere producțiile de peste 100 tone de masă verde la hectar pe care le oferă Mikado, utilizarea acestuia în producția de biogaz este o alegere foarte potrivită. 

Balasco (FAO 420), cel de-al doilea hibrid, deține aceleași avantaje ca și Mikado și oferă peste 70 tone de masă verde la hectar, atunci când este recoltat în varianta timpurie. 

 

Investiție de 6,3 mil. euro

Noua Centrală de Cogenerare este înființată de TEB, organizație specializată în furnizarea de echipamente energetice, în parteneriat cu Lucosdiov Consulting - companie axată pe comercializarea de cereale și pe creșterea animalelor. Proiectul a fost inaugurat în cadrul unui eveniment desfășurat între 9 și 10 octombrie 2014 şi reprezintă o investiție de 6,3 milioane de euro, proveniți exclusiv din surse private. ”Porumbul reprezintă principala cultură utilizată în Europa pentru producţia de biogaz. Producătorii folosesc în special porumbul pentru siloz în acest scop, datorită producţiei sale medii şi datorită uniformităţii şi productivităţii sale de metan. Costul biometanului, raportat doar la costul de producţie şi de condiţionare a culturilor energetice, se situează la nivelul cel mai mic, în cazul porumbului pentru siloz, respectiv la 6 eurocenţi/mc de biometan, faţă de alte culturi. Porumbul de siloz permite obţinerea eficientă a biogazului, la un cost mai mic, în paralel cu utilizarea unor suprafeţe agricole mai mici”, a explicat Ovidiu Prodaniuc, administratorul Lucosdiov Consulting. 

 

 

Despre KWS Seminţe

KWS Semințe, subsidiară a Grupului german KWS, se află în topul primelor trei companii multinaționale din domeniul semințelor din agricultură în România, cu o cotă de piaţă în creștere de 13% din piaţa seminţelor certificate. Compania este activă pe piața din România din anul 2002, bucurându-se în prezent de o echipă motivată și profesionistă, care a crescut în 12 ani la peste 100 de angajați.

Cu o prezență remarcabilă în peste 70 de țări din lume, KWS pune accent pe cercetare, evoluție și performanță, utilizând vasta experiență în domeniul ameliorării. Astfel, KWS s-a dovedit întotdeauna a fi partener apropiat și de încredere al fermierului de pretutindeni.

De peste 150 de ani, compania KWS își aduce permanenta contribuție la susținerea fiecărui fermier cu soluții inovative și personalizate pentru recolte performante, profitabile şi pentru independență și prosperitate pe termen lung.

 

Vizualizat: 843 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?