Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

KWS Seminţe deschide în forţă noul sezon de porumb

Publicat: 20 septembrie 2018 - 11:24
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Hibrizi de porumb de excepţie, din cele mai noi surse genetice, cu potenţial de producţie superior. Aşa poate fi definit arsenalul de mare putere cu care KWS Seminţe dă startul noului sezon. Compania îşi consolidează astfel capitalul de excelenţă acumulat prin rezultatele foarte bune contorizate de hibrizii CLIMACONTROL3 şi îşi îmbogăţeşte portofoliul cu o nouă grupă de hibrizi de porumb de înaltă performanţă. O adevărată misiune de excelenţă la dublu, cu competenţe demonstrate de KWS - o companie din prima ligă a producătorilor de seminţe din România şi din topul elitei mondiale de profil.

 

După succesul repurtat cu „Tabăra de control al secetei” în 2017, în cadrul căreia peste 1000 de fermieri din toată ţara au făcut cunoştinţă cu hibrizii de porumb CLIMACONTROL3 cu toleranţă ridicată la secetă şi arşiţă, KWS Seminţe continuă seria lansărilor cu un nou segment, foarte util pentru fermieri. Acest concept se referă la hibrizii de porumb de înaltă performanţă în condiţii de tehnologie intensivă, cărora li s-au alăturat în acest an 3 hibrizi noi cu potenţial remarcabil.

KWS Seminţe deschide în forţă noul sezon de porumbClick pe poza pentru galerie!

„Misiune de succes: excelenţa la dublu”
Pentru a-i face cunoscuţi, KWS a organizat Proiectul tehnic „Misiune de succes: excelenţa la dublu”, care s-a materializat în 23 august a.c. tot la ferma SC ILDU SRL, localitatea Vâlcelele, judeţul Călăraşi, demonstrând numeroşilor fermieri prezenţi că parteneriatele reuşite devin tradiţie pentru KWS. Cu atât mai mult cu cât reprezentanţii fermei SC ILDU SRL, domnul Claudiu Iliuţă şi domnul inginer Tudor Stanciu, sunt adevăraţi vectori reprezentativi pentru fermele moderne de cultură mare şi contribuie activ la creşterea indicatorilor de performanţă în zonă.
„Cu toţii ştim cât de importantă este excelenţa în activitatea agricolă, deoarece impredictibilitatea este principala problemă în agricultură, în special în ceea ce priveşte factorul climatic. După cum ştiţi, suntem o companie independentă specializată exclusiv pe optimizarea materialului genetic al plantelor şi producerea de sămânţă hibridă de înaltă calitate, iar prin această concentrare a know-how-ului pe competenţele-cheie specifice este normal să reuşim să obţinem hibrizi valoroşi şi să perseverăm continuu prin perfecţionarea lor, în linie cu cerinţele dvs. din ce în ce mai complexe. Hibrizii cu genetică foarte bună şi-au demonstrat calităţile de-a lungul parcursului pe care vi l-am propus astăzi, după cum aţi putut vedea”, a declarat Doriana Niţu, Country Manager KWS Seminţe.

Două categorii de hibrizi: CLIMACONTROL3 şi noua grupă de înaltă performanţă
Itinerariul tehnic din câmp a abordat în detaliu cele două segmente principale ale portofoliului de porumb, prezentate în condiţii normale de tehnologie, precum şi în condiţii de tehnologie intensivă. Aşa cum era de aşteptat, atât hibrizii din grupa CLIMACONTROL3, cât şi cei din noua grupă de înaltă performanţă se situează la nivelul superior de productivitate în fiecare din cele două tehnologii, deoarece toţi hibrizii de porumb din cele două categorii sunt amelioraţi cu o genetică avansată, astfel încât să devină foarte productivi indiferent de condiţiile din cultură. „Pentru noi, la KWS, rigoarea este un principiu fundamental. De aceea, ameliorăm hibrizi care vor răspunde cât mai bine arealului nostru. Sunt hibrizi pe care îi testăm în miile de parcele ce formează reţeaua internă de testare a KWS, precum şi în sute de teste de solă mare, în condiţii identice culturilor comerciale, în terenurile fermierilor, pentru a avea certitudinea că, într-adevăr, vor avea rezultate de excepţie. Hibrizii pe care îi lansăm astăzi în noua grupă au o capacitate testată de producţie foarte mare, ei răspunzând prin nivele superioare de productivitate inputurilor suplimentare. Este într-adevăr o nouă generaţie de hibrizi, care va stabili un nou nivel de performanţă în fermele de cultură mare”, a declarat Dr. Ing. Ion Voinea, Director Dezvoltare Produse KWS Seminţe. Acesta a mai completat că: „Singura delimitare între cele două grupe de hibrizi o reprezintă faptul că hibrizii CLIMACONTROL3 garantează scăderi minime ale productivităţii în condiţii de secetă şi arşiţă, iar hibrizii din grupa de înaltă performanţă garantează producţii foarte mari în condiţii de tehnologie intensivă”.

Patru noi hibrizi în grupa FAO 300-400
Cele două grupe includ, pe lângă hibrizii de porumb KWS deja consacraţi, 4 produse noi din segmentul de maturitate cel mai solicitat în România (FAO 300-400):
• În grupa de înaltă performanţă în condiţii de tehnologie intensivă: KARPATIS - FAO 330 (Voinicul din Carpaţi), KWS SMARAGD - FAO 350 (Preţiosul din tarla) şi KWS KASHMIR - FAO 370 (Misterios şi rafinat) se alătură hibridului deja cunoscut KONFIRMAS - FAO 360 (Cneazul stepelor).
• În grupa CLIMACONTROL3, KWS BELLAVISTA - FAO 340 (Frumuseţea performanţei) se alătură celorlalţi şase hibrizi: KWS 2370 - FAO 290 (Apa fuge, superproducţia rămâne), KWS 4484 - FAO 380 (Câştigă. Indiferent de vreme), KAMPARIS FAO 390 (Lordul), KAPITOLIS - FAO 410 (Bulgărele de aur), BALASCO - FAO 420 (Verde împărat), KONFITES - FAO 460 (Talentatul Domn Konfites).

Dubla excelenţă a fost punctată şi la capitolul echipă
Atragerea de noi talente pentru a răspunde cât mai bine cerinţelor exprimate de fermieri şi distribuitorii parteneri este constant în focusul companiei. Domnul Sorin Ovidiu Oţelea, noul director executiv de vânzări al KWS Seminţe, revenit în compania KWS în acest sezon, a afirmat că motivul principal al reîntoarcerii în compania germană este încrederea în strategia de dezvoltare şi stabilitatea acesteia pe piaţa locală, dar şi calitatea oamenilor din echipă şi potenţialul produselor din portofoliu de a genera business pe termen lung, care se pliază perfect pe expertiza acestuia de peste 20 ani în agribusiness. „Ne menţinem deviza «Câte ferme, atâtea soluţii» şi vom răspunde cât mai personalizat nevoilor partenerilor noştri deoarece obiectivele noastre sunt comune: dezvoltare pe termen lung, eficienţă, continuitate profitabilă. Pentru aceasta, am segmentat portofoliul de hibrizi de porumb pe grupe de performanţă în funcţie de destinaţia în utilizare, ca alegerea să devină mult mai facilă pentru fiecare fermier. Toţi hibrizii din portofoliul actual sunt excelenţi. Iar echipa în formatul actual este foarte motivată şi nerăbdătoare să meargă în ferme cu aceste soluţii. Avem tot ce trebuie pentru ca împreună să deschidem în forţă noul sezon de porumb şi să ne împlinim cele mai mari aşteptări”, a mai declarat Doriana Niţu, Country Manager KWS Seminţe.

Comunicat de presă KWS SEMINŢE

 

KWS - ÎN PRIMA LIGĂ A PRODUCĂTORILOR DE SEMINŢE DIN ROMÂNIA
KWS Seminţe, subsidiară a Grupului german KWS, se află în primele trei companii producătoare de seminţe pentru agricultură în România. Compania este activă pe piaţa locală din anul 2002, bucurându-se în prezent de o echipă motivată şi profesionistă, care a crescut în 16 ani la peste 125 angajaţi.
Cu o prezenţă remarcabilă în peste 70 de ţări din lume, KWS pune accentul pe cercetare, evoluţie şi performanţă, utilizând vasta experienţă în domeniul ameliorării. Astfel, KWS s-a dovedit întotdeauna a fi partener apropiat şi de încredere al fermierului de pretutindeni.
De mai bine de 160 de ani, compania KWS îşi aduce permanenta contribuţie la susţinerea fiecărui fermier cu soluţii inovative şi personalizate pentru recolte performante, profitabile, independenţă şi prosperitate pe termen lung.

 


Un articol publicat în revista Ferma nr. 15/220 (ediţia 1-14 septembrie 2019)

Vizualizat: 223 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

În Ferma Wagner, roboții își scot singuri cheltuiala! Pornind de la un efectiv matcă de numai 18 vaci, câte existau în fermă la momentul în care a preluat frâiele acestui business, Virigil Andru deţine astăzi o turmă de 140 de animale iar tehnica robotizată de muls, pe care a achiziţionat-o recent, îi conferă avantajul de a funcţiona cu un număr foarte mic de angajaţi. De altfel, robotul de muls DeLaval, pentru care a plătit aproximativ 130.000 de euro, reprezintă cea mai mare şi cea mai importantă investiţie din fermă, asigurând azi mulsul a 60 de vaci, cu o producţie medie zilnică de 27 de litri de lapte pe cap de animal. 

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radiș

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?