Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

KWS - Prioritate pentru performanţă

Publicat: 18 martie 2017 - 09:36
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten
KWS Seminţe oferă fermierilor de top din România informaţia vitală pentru gestionarea eficientă a soluţiilor

KWS Seminţe dezvoltă conceptul lansat anul trecut în domeniul seminariilor din agribusiness printr-un nou eveniment. De această dată, compania aduce în prim plan necesitatea fermierilor de a avea acces facil la informaţie şi metode de gestionare a riscurilor pentru o activitate eficientizată în fermă. 

Astfel, KWS Seminţe, care anul acesta împlineşte 15 ani de prezenţă activă în România, vine cu o nouă propunere de abordare a parteneriatului cu fermierii, prin prisma oportunităţii de a crea împreună cu aceştia instrumente utile în activitatea de zi cu zi.
“Performanţa unei companii se datorează capacităţii de a asculta şi de a răspunde cerinţelor partenerilor. Anul acesta KWS Seminţe împlineşte 15 ani de creştere matură, sănătoasă şi constantă, care se datorează, în principal, fermierilor români. Sunt 15 ani în care compania a urcat în topul primelor 3 producători de seminţe din România. Este momentul să trecem la un alt nivel, sub egida “Câte ferme, atâtea soluţii”, pentru că am atins maturitatea la care putem veni către partenerii noştri fermieri nu doar cu produse şi servicii performante, dar şi cu instrumentele prin care îi susţinem în eficientizarea activităţii lor zilnice. Pentru că, până la urmă, obiectivul tuturor este profitabilitatea”, declară doamna Doriana Niţu, Director General KWS Seminţe.
Cu tematica “Managementul integrat al fermei”, a doua ediţie a seminarului ştiinţific “Prioritate pentru Performanţă” a fost organizat de KWS Seminţe în 16 martie la Hotel InterContinental, creând astfel o tradiţie privind locaţia, dar şi gazda evenimentului.

echipa-kws-2017_bClick pe poza pentru galerie!

Auditoriul s-a bucurat de prezenţa distinsă şi remarcabilă a aceluiaşi amfitrion, Domnul Prof. Univ. Dr. Gheorghe Valentin ROMAN - Inginer agronom, Doctor în Agronomie, Doctor Honoris Causa, Profesor Universitar emerit la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, Disciplina Fitotehnie. Membru corespondent al Academiei de Științe Agricole și Silvice, vice-președinte al secției ”Cultura plantelor de câmp”.
În cadrul evenimentului au fost susţinute teme de interes actual pentru fermieri, firul prezentărilor urmând parcursul logic de la managementul riscurilor în ferma agricolă până la inovaţii actuale în domeniu, abordând prin studii de caz şi exemple concrete tendinţa globală de digitalizare a agriculturii, pentru eficientizarea costurilor şi profitabilitatea muncii agricole.
„Prezenţa personalităţilor cu experienţă vastă în mediul academic şi de business oferă în mod clar un plus de cunoaştere documentată. Scopul acestui transfer de experienţă este crearea unei comunităţi care să aibă acces permanent la informaţia vitală desfăşurării unei activităţi profitabile. Aşa avem ocazia să descoperim instrumente utile pentru bunul mers al fermelor noastre şi, drept urmare, pentru dezvoltarea agriculturii româneşti în ansamblul ei. Aceasta este baza evoluţiei următoare” – a mai declarat Doriana Niţu.

Temele abordate în cadrul seminarului au fost susţinute de invitaţii speciali astfel:

  • Managementul riscurilor în ferma agricolă - Prof. Univ. Dr. Dr. H. C. Gheorghe Valentin ROMAN;
  • Inovaţia în dezvoltarea rurală – Conf. Univ. Dr. Magdalena Turek Rahoveanu;
  • Managementul fermei – Prof. Univ. Dr. Valentina Constanţa Tudor;
  • Eficientizarea costurilor în fermă. Digitalizarea în agricultură – Economist Ervin Miklos
  • De la Agronomie la Agroeconomie – Jurnalist Gabriel Razi.

În urma acestui eveniment, va fi publicat al doilea volum din colecţia ştiinţifică “Agriteca”, dedicată diseminării de noutăţi către o audienţă formată din fermieri şi specialişti în domeniul agronomic. Astfel, ne asigurăm că partenerii noştri primesc şi în acest an informaţie de interes, din surse de cea mai bună calitate, pe care să o valorifice în activitatea de zi cu zi.

Vizualizat: 1949 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?