Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

KWS - de 15 ani alături de fermierii români

Publicat: 07 noiembrie 2017 - 08:56
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

KWS Seminţe a organizat, în ziua de 19 octombrie 2017, la Palatul Ştirbey de la Buftea, un nou eveniment fastuos dedicat agriculturii româneşti, sub egida ”Partener KWS - Un titlu de nobleţe”. Programul a avut o dublă semnificaţie: lansarea unui nou produs şi aniversarea celor 15 ani de succes în România. 

Pentru că meseria este brăţară de aur, iar agricultura e dedicată celor care îmbină pasiunea cu vocaţia în lucrul pământului, acest eveniment a avut o notă strălucitoare, subliniată prin locaţia remarcabilă, marcând astfel la nivel înalt cei 15 ani de reuşite ale companiei KWS în România. Această aniversare a fost prilejul ideal pentru a oferi partenerilor KWS recunoaşterea statutului valoros pe care îl reprezintă în ascensiunea din cei 15 ani ai companiei, dar şi în conturarea unui viitor al performanţei. În semn de preţuire, special pentru invitaţii săi, KWS a emis o monedă aniversară în ediţie limitată.

“În 2017, agricultura românească are un nou motiv de sărbătoare, împlinirea celor 15 ani de când fermierii români găsesc în KWS un partener de încredere, care le oferă nu doar material genetic de înaltă performanţă, ci şi informaţie de calitate şi susţinere pentru proiectele pe care le desfăşoară. Acum, la 15 ani de excelenţă în România alături de partenerii noştri, KWS lansează ClimaControl3, un concept pentru viitorul sigur al agriculturii româneşti. Este un moment important pentru compania noastră şi ne bucurăm că ne-aţi onorat cu prezenţa la evenimentul aniversar”, a declarat Doriana Niţu, directorul general al companiei.

Noutatea anului vine de la KWS
În ultimii ani, vremea se schimbă mai mult ca oricând. Primăverile au devenit la fel de calde ca şi verile, iar verile sunt… tot mai extreme. Dar, extreme sau nu, nu este nevoie să apăsăm butonul de panică. KWS a decis să găsească o soluţie la această problemă şi a reuşit. ClimaControl3 este noutatea anului de la KWS, fiind dedicat agriculturii de performanţă chiar şi în condiţii climatice neprielnice. Cum au reuşit? Printr-o serie de îmbunătăţiri genetice la porumbul KWS din această gamă, precum vigoarea timpurie, creşterea rapidă în ultimele stadii de dezvoltare, un număr ridicat de boabe sau rădăcini mai profunde. Toate acestea vor conduce, în cele din urmă, la recolte mai bogate, profituri bune şi ani agricoli reuşiţi.

KWS cultivă profit şi valoare
„Prin cercetările noastre, prin atenţia specifică şi implicarea în selecţia riguroasă a hibrizilor, s-a născut acest concept ClimaControl3”, a descris Ion Voinea, Director Dezvoltare Produse KWS Seminţe, noutatea propusă de KWS fermierilor români.
După lansările din câmp la care au participat aproximativ o mie de fermieri din ţară, evenimentul de gală a reprezentat o sinteză a dovezilor de performanţă pe care aceşti hibrizi le oferă agricultorilor din România. “Apariţia noului grup de hibrizi ClimaControl3 a fost posibilă datorită profitului şi valorilor cultivate de compania noastră. Suntem specialişti în producerea seminţelor şi în ameliorarea materialului genetic, iar independenţa companiei noastre ne permite să fim flexibili şi să răspundem rapid solicitărilor din piaţă. Astfel, considerăm că rezultatul cercetărilor din ultima perioadă va fi o nouă deschidere către reuşite frumoase pentru fermierii români”, a adăugat Doriana Niţu.
„Seceta poate surveni înaintea, în timpul sau după înflorirea plantelor şi este însoţită şi urmată de consecinţe diferite. Seceta nu vine niciodată singură”, a declarat Andreas Groß, Directorul Internaţional de Produse al KWS, Divizia Porumb, referindu-se la complexitatea fenomenului de secetă, care este însoţită de multe alte forme de stres, cu influenţă asupra dezvoltării plantelor.

“Agricultura va face istorie în România”
Agricultura din România are o importanţă deosebită pe harta Europei. Deţine un potenţial foarte mare, pe care KWS îl recunoaşte şi doreşte să-l valorifice spre beneficiul întregii comunităţi agricole. „Sunt sigur că agricultura va face istorie în România şi în viitor şi vrem să susţinem dezvoltarea acestui domeniu prin produse excelente şi know- how”, a declarat Csaba Kiss, Directorul Regional al Grupului KWS pentru Europa de Sud - Est.
La finalul lansării, KWS a oferit invitaţiilor săi moneda aniversară în ediţie limitată. De asemenea, în continuarea petrecerii, cei prezenţi s-au putut bucura de atmosfera întreţinută de Florin Busuioc, dar şi de reţetele deosebite preparate de celebrul bucătar Antonio Passarelli.

 

KWS ÎŞI VA PĂSTRA AUTONOMIA
De asemenea, reprezentanţii KWS au menţionat că, indiferent de schimbările de pe piaţa mondială, compania îşi va păstra autonomia faţă de orice producător din industria agrochimică. Astfel, evenimentul din 19 octombrie a fost şi o declaraţie de independenţă cu suflu contemporan a companiei KWS în faţa partenerilor români. Acest statut asigură libertate de decizie antreprenorială şi posibilitatea de continuare a drumului ales chiar de la începuturile companiei - de perfecţionare continuă în domeniul ameliorării genetice şi a producţiei de seminţe.

 Doriana Nitu

Doriana Niţu: ”Agricultura este un lanţ în care toate verigile trebuie să fie puternice. De aceea, succesul unui element din acest lanţ nu este posibil decât cu succesul celorlalte. Noi, împreună cu dumneavoastră, distribuitori, fermieri şi colaboratori, suntem parte din evoluţia acestei comunităţi. Scopurile noastre sunt comune: performanţa şi profitabilitatea, iar împreună le vom putea atinge mai uşor”.

Ion Voinea

Ion Voinea: “ClimaControl3 este rezultatul firesc al cercetării, al ameliorării de excepţie pe care compania KWS o dezvoltă”.

KWS - de 15 ani alături de fermierii români

Csaba Kiss: “De câţiva ani, în România se desfăşoară un proces de creştere continuă, iar noi vrem să rămânem o parte semnificativă a acestuia”.


Articol publicat in revista Ferma nr. 19/202 (editia 1-14 noiembrie)

Vizualizat: 667 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Scottish Highland - vaca scoţiană, rasa care se întreţine singură

Scottish Highland - vaca scoţiană, rasa care se întreţine singură

Proprietarul uneia dintre cele mai mari ferme de bovine Scottish Highland din România, Nicolae Ibăşfălean, vrea să-şi lichideze afacerea înființată în urmă cu 12 ani. Pare cumva greu de înţeles, însă după ce am stat de vorbă cu fermierul, am convingerea că nu prea e cale de întoarcere. Lipsa motivaţiei, înaintarea în vârstă şi mai ales faptul că îi este tot mai greu să găsească oameni de încredere care să se ocupe de activitatea din fermă l-au determinat pe cel mai cunoscut crescător de vaci Highland din judeţul Sibiu să ia foarte serios în calcul opţiunea de a renunța la efectivul de animale. Printre argumente s-ar mai putea adăuga, desigur, şi dezinteresul românilor pentru carnea de vită premium. Pentru că, până la urmă, degeaba ai un produs de calitate dacă nu îl poţi valorifica.

Un reportaj de LIVIU GORDEA

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?