Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

KWS a acordat titluri de „Fermier echipat complet pentru secetă”

Publicat: 18 august 2017 - 13:49
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Ieri, pe 17 august, în ferma tânărului Claudiu Iliuţă din localitatea Vâlcelele, judeţul Călăraşi, KWS, firma care seamănă viitorul încă din 1856, şi-a instalat tabăra de control al secetei. 

kws-clima-control-camp_b

Un loc unde fermierii au putut afla şi totodată învăţa primi 10 paşi simpli pentru culturi sănătoase pe timp de secetă. Mai mult chiar, la finalul taberei au primit distincţia de „Fermier echipat complet pentru secetă” împreună cu un ghid de secetă şi o broşură cu hibrizii de porumb KWS cu toleranţă ridicată la secetă şi arşiţă (KWS 2370 – FAO 290, KWS 4484 – FAO 380, Kamparis – FAO 390, Kapitolis – FAO 410, Balasco – FAO 420 şi Konfites – FAO 460) care se pretează cel mai bine în fermele din zona Bărăganului.

i-voinea_b

La SC Ildu, fermierii au primit toate informaţiile privind conceptul CLIMACONTROL 3. Am să citez direct de pe diploma care atestă acest titlu „Ca urmare a participării active în cadrul Taberei de control al secetei şi pentru excelenţă în implementarea conceptului de bază CLIMACONTROL 3 de la KWS”. Cu data de 17 august 2017, semnată de directorul general Doriana Niţu, directorul produse, Ion Voinea şi, normal, directorul naţional de vânzări, Odeta Popescu. Ca la carte!

doriana-nitu-kws1_b

Evenimentul, ca de altfel toate evenimentele marca KWS, a avut elemente de noutate şi o foarte bună organizare. Fermierii intrau în grupuri constituite ad-hoc în funcţie de cum soseau în tabără, ceea ce a făcut ca evenimentul să se desfăşoare într-un timp concentrat şi totodată cumva în dilatare. Trebuie să recunosc că firma KWS ştie foarte bine să îmbrace un eveniment în straie de sărbătoare.
Peste 200 de fermieri au sosit în tabăra de control al secetei instalată în ferma condusă de Claudiu Iliuţă. Dar despre cine, cum şi ce a fost, pe larg, în revista Ferma.

kws-fermier-echipat_b

Vizualizat: 1824 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?