Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Joystick, duşmanul buruienilor

Publicat: 03 decembrie 2018 - 13:43
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

De acum, combaterea buruienilor va fi floare la ureche. Acesta este mesajul pe care compania Alcedo a dorit să-l transmită la evenimentul de lansare a noului erbicid pentru cereale păioase, JOYSTICK. Produsul este dezvoltat de SAPEC AGRO şi este conceput pentru combaterea în postemergenţă a buruienilor graminee din culturile de grâu, orz, triticale şi secară. Erbicidul controlează un spectru larg de buruieni, iar utilizarea sa promite efecte vizuale rapide. 

Sala fermieri_b

“Noul erbicid are în compoziţie o combinaţie unică, inovatoare, cu trei substanţe active: florasulam, diflufenican şi iodosulfuron. Acestea au acţiune de contact, sistemică şi reziduală. De asemenea, erbicidul are un efect de lungă durată inclusiv pentru buruienile cu răsărire târzie. Joystick este dedicat culturii de cereale şi este recomandat tehnologiei de aplicare în toamnă. O tehnologie nouă, adoptată de către fermierii români”, a declarat Gabriela Rizescu, director de marketing Alcedo.
Joystick este un erbicid sistemic, absorbit în principal de frunze, dar într-o anumită măsură şi de rădăcini. Odată absorbit, este translocat spre ţesuturile apicale, unde îşi exercită acţiunea erbicidă. Noul produs prezintă o activitate de lungă durată, prin absorbţia diflufenicanului la suprafaţa solului, formând o barieră continuă rezistentă la spălare. Joystick este un erbicid care oferă multe beneficii fermierului, printre care eficacitate, flexibilitate şi fiabilitate.
Produsul este omologat pentru combaterea în postemergenţă a buruienilor graminee. În culturile de cereale de toamnă şi de primăvară, noul erbicid se aplică de la stadiul de 3 frunze până la cel de înfrăţire, în doză de 0,2 kg/ha.

Gabriela Rizescu_b

Trei substanţe active, triplă acţiune
Invitaţii care au participat la evenimentul de prezentare a produsului au înţeles că una dintre verigile importante din tehnologia de întreţinere a culturilor de cereale păioase este erbicidarea din toamnă. Aceasta are ca scop prevenirea apariţiei şi distrugerea buruienilor care infestează culturile, asigurând ulterior o evoluţie bună şi sigură plantelor. “Vorbim de un produs compus din trei substanţe active, cu trei moduri diferite de acţiune, împreună acţionează sinergic. Erbicidul este uşor de dozat şi de amestecat, are rezultate de lungă durată şi este activ la temperaturi joase”, a precizat Marian Butoianu, director tehnic Alcedo.
La finalul evenimentului de lansare a existat şi o sesiune de întrebări şi răspunsuri pe temele discutate, fermierii fiind dornici să afle informaţii legate de ebicidarea de toamnă şi eficienţa noului erbicid din portofoliul companiei.

Marian Butoianu_b
NU LĂSA BURUIANA SĂ ÎNVINGĂ PLANTA DE CULTURĂ
“Buruienile sunt formele sălbatice adaptate la condiţii precare. Planta de cultură nu răsare pentru că nu are umiditatea suficientă, dar buruiana răsare şi rezistă la boli, dăunători şi la secetă, iar din pricina asta, buruiana câştigă concursul faţă de formele ameliorate. Faptul acesta ne obligă să facem erbicidarea de toamnă. Joystick controlează un spectru larg de buruieni, aici amintim de: Veronica persica, Papaver rhoeas, Fumaria officinalis, Stellaria media, Poa annua etc. Acest erbicid distruge buruienile dicotiledonate anuale greu de combătut, dar şi principalele buruieni graminee”, a tratat Marian Butoianu, director tehnic Alcedo, subiectul care vizează importanţa erbicidării cerealelor.

 


Un articol publicat în revista Ferma nr. 19/221 (ediţia 1-14 noiembrie 2018)

 

Vizualizat: 175 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Află care este tehnologia folosită pentru cultivarea tomatelor în solar de Florin Pop, în Seleuş, judeţul Arad. Fermierul cultivă cultivă legume pe două hectare (din care 60 de arii solarii) şi de peste 10 ani foloşte programul tehnologic Syngenta pentru protecţia plantelor şi combaterea dăunătorilor.

Reporter: Gheorghe Ghișe

Video: Zsolt Tamássy

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?