Concurs Ferma
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

IPSO Agricultură a făcut un pas hotărât în zona Moldovei

Publicat: 05 noiembrie 2016 - 01:22
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Cea mai mare demonstrație în câmp cu utilaje agricole organizată de IPSO Agricultură, în premieră pentru România, s-a desfășurat vineri, 14 octombrie 2016, singura zi fără precipitații, într-o perioadă deosebit de ploioasă și de răcoroasă.

Evenimentul a avut loc la ferma Tondra Agro SRL, condusă de Anton Varga, din localitatea Traian, comuna Săbăoani, județul Neamț. A fost unul dintre cele mai importante proiecte prin care s-a marcat împlinirea a 20 de ani de activitate IPSO Agricultură pe piața agricolă din România.
IPSO Agricultură, parte a grupului francez Monnoyeur, cu o rețea de birouri extinsă în nouă țări, activează în zona Moldovei din anul 2007, în luna aprilie 2016 având loc primul mare eveniment aniversar, respectiv inaugurarea IPSO Roman, cel de-al treilea sediu deschis în România, în ultimii trei ani, după cele din Timișoara, județul Timiș și Mogoșoaia, județul Ilfov. De această dată, tot în context aniversar, în semn de încredere în perspectivele de dezvoltare a agriculturii din zona Moldovei, a fost luată decizia ca aici să aibă loc show-ul cu utilaje IPSO Agricultură, în premieră națională pentru fermieri.
Cei peste 300 de fermieri prezenți la eveniment au urmărit în câmp defilarea și prezentarea caracteristicilor a 30 de utilaje agricole de ultimă oră și au aflat mai multe despre pachetul FarmSight, soluția găsită de John Deere pentru a asigura comunicarea permanentă dintre utilaj, datele din teren, operator și fermier și pentru a crește productivitatea.
Au fost prezenți aproximativ 20 de membri din managementul IPSO, specialiști veniși din Germania, Marea Britanie, Franța și Turcia.
IPSO Agricultură a prezentat în câmp zece modele de tractoare: 5065E, 6115M, 6130M, 6150M, 6170M, 6100MC, 6215R, 7230R, 7250R și 8370R, cu puteri cuprinse între 65 și 370 CP. Cu acest prilej, au fost lansate în România noile combine John Deere W650 și tractorul John Deere 8400R, care va fi disponibil începând cu anul 2017.
Detalii citiți în pag. 92 și 93

Articol publicat in revista Ferma nr. 19 (180) din 1-15 noiembrie 2016

Vizualizat: 418 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!