Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Iosif ŢICRA a bifat un nou RECORD de producţie, la SOIA

Publicat: 19 martie 2017 - 13:51
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Soia - performanţă şi profit. Despre Agroleg Silistraru, una dintre societăţile de top ale agriculturii brăilene, am avut suficiente motive să scriem numai de bine. 

O facem şi de această dată pentru că inginerul Iosif Ţicra, “artizanul marilor recolte” de aici a obţinut încă un record de producţie. Pe suprafaţa de 300 ha cultivată cu soia a obţinut anul trecut un randament de 5.000 kg la hectar. “Am folosit în cultură soiul PR92B63 care s-a dovedit a fi extrem de rezistent şi productiv, confirmându-şi însuşirile valoaroase, chiar şi într-un an dificil cum a fost 2016. Sunt convins că în ferma de la Silistraru sunt condiţii create pentru a depăşi această bornă de producţie de 5t/ha”, a rostit cu emoţie şi satisfacţie profesională agronomul Iosif Ţicra.

Å£icra-Iosiff_bClick pe poza pentru galerie!

Pentru acest frumos rezultat, Iosif Ţicra a fost declarat de către compania DuPont Pioneer, cu care a dezvoltat de ceva timp un fructuos parteneriat, “Fermierul campion pe anul 2016”.

Campioni de soi şi… soia

Un alt soi de soia marca DuPont Pioneer care a “produs” anul trecut o densitate bună de “fermieri campioni” ai câmpurilor cultivate din judeţul Mureş este şi PR91M10. Acesta e un timpuriu din grupa I de maturitate, cu bobul mare, sferic, uniform, cu hilul de culoare galben-deschisă, cu un conţinut în proteină de peste 36%, tolerant la atacul de mană pe tulpină şi păstăi.
Astfel, fermierii Vasile Vlasiu şi Vasile Şanta, din Iernut, judeţul Mureş, au recoltat 4.400 kg boabe la hectar, în timp ce Emil şi Raluca Marian din Vinţu de Jos, judeţul Alba, au adunat o medie de 4.013 kg/ha.
De asemenea, mureşenii Dorel Vercherean, din Văleni, comuna Pogăceaua, şi Constantin Bîrlean, din satul Band (Fânaţe), au obţinut cu soiul PR91M10 3.800 kg/ha.

PR92B63 - Caracteristici generale
- soi semitimpuriu, cu un excelent potenţial productiv.
- Se poate cultiva în toate zonele favorabile acestei culturi.
- Bob mare, uniform, sferic, cu hilul de culoare cafenie şi conţinut ridicat în proteină.
- Densităţile de semănat trebuie să asigure minimum 500-600.000 de plante recoltabile la hectar.
- Datorită precocităţii sale se poate cultiva şi spre zonele mai nordice.

Vizualizat: 1796 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!