Kwizda
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Ionică Baraghin: AGRICULTURA este un mod de A TRĂI

Publicat: 11 martie 2017 - 14:55
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Ionică Baraghin, din comuna Variaş, judeţul Timiş, este de meserie mecanic agricol şi face agricultură din 1995.

În prezent lucrează 52 ha cu cereale păioase şi cu porumb. Terenul este luat în arendă, dar utilajele cu care lucrează sunt ale lui. Are tot ce îi trebuie, mai puţin combină.
La întrebarea “Care este cea mai mare realizare în agricultură?”, fermierul timişean ne-a răspuns: Nu pot să spun o realizare, agricultura e un mod de a trăi. Dacă vorbim de producţii, anul trecut a fost cel mai bun an. Am avut media peste 11.000 de kilograme de porumb pe hectar, de pe 40 de hectare. Şi preţul a fost destul de bun, se putea şi mai bine, dar asta e, nu noi facem preţul, întotdeauna comandă cine are banul.

ionica-baraghin_bClick pe poza pentru galerie!

Despre cel mai greu moment trăit în agricultură, Ionică Barachin ne-a spus că, în general nu se plânge şi că este un optimist convins. Totuşi, întârzierea la plată a subvenţiilor este o problemă perpetuă.
„Probabil faptul că nu au venit subvenţiile la timp, că le-au amânat, le-au dat înjumătăţit, pe bucăţi, asta am resimţit, şi taxele şi impozitele sunt mari, dar în rest nu pot să mă plâng că o duc greu. Trebuie să fim optimişti. Arătaţi-mi unul care se plânge şi haideţi afară să vedem cu ce maşină a venit! Eu nu mă plâng, important e să fim sănătoşi.”

Vizualizat: 1077 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Soluţii Monosem, Galucho şi Gregoire Besson de la Cons DDA

Soluţii Monosem, Galucho şi Gregoire Besson de la Cons DDA

Cons DDA a prezentat la Agriplanta 2017 două noutăţi pentru piaţa românească: o semănătoare de precizie Monosem hibrid pentru rapiţă şi utilajele Galucho pentru prelucrarea solului. Toate acestea au fost apreciate de către fermierii prezenţi. Utilajul care a stârnit cele mai multe „valuri” a fost semănătoarea Monosem NG plus4 purtată, modificată pentru rapiţă, în condiţiile în care cultivatorii de rapiţă se confruntă cu stabilirea spaţiului critic pentru rapiţă. Utilajele Galucho pentru prelucrarea solului, precum şi discurile grele Gregoire Besson sunt de asemenea apreciate de către fermieri.
Interviu cu Dan Goldiş, administrator Cons DDA.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Rapiţa, cultura anului în Arad! Daniela Herţeg continuă tradiţia familiei
Cultura anului 2017

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2017?