Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Ioana MATEESCU estimează O MEDIE de peste 4.000 KG/HA!

Publicat: 01 septembrie 2017 - 10:16
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

HIBRIZI PRODUCTIVI, SUCCES GARANTAT. În ferma Ioanei Mateescu din oraşul Însurăţei, judeţul Brăila, „se preconizează un an excepţional pentru floarea-soarelui”. Cu o producţie medie sărită de 4.000 kg/ha la evaluare, cultura de răsărită îi va aduce un bun profit. 

Potrivit spuselor sale, Ioana Mateescu va intra la recoltat la mijlocul acestei luni. A cultivat unul dintre cei mai productivi hibrizi care se află pe piaţă, P64LE99 de la compania Pioneer, pe o suprafaţă de 14 hectare. Întreaga producţie va fi predată în compensare furnizorului de inputuri care a creditat-o în acest sezon de producţie agricolă.

recoltare-fl-soarelui_b

În ferma de câteva zeci de hectare a semănat şi grâu, dar nu a avut parte de el. A trebuit să-l întoarcă. Porumbul, ca şi floarea, ocupă aceeaşi suprafaţă de teren, de 14 hectare. „Am pus doi produşi de top de la Pioneer - P9903 şi P9911 din gama Optimum AQUAmax care, aşa cum sună sloganul «când plouă strălucesc, când este secetă dăruiesc»!”, spune Ioana Mateescu, fiind convinsă că îi vor dărui peste 8 tone de porumb boabe la hectar, la neirigat şi în condiţiile în care nu avusese arătură de toamnă, ci făcută în primăvară înainte de semănat. „Cred că nu se va duce toată recolta la compensare. Am primit preţul care se vehiculează azi pe piaţă, cam la 0,56 lei/kg”, spune fermiera.

Necazul mare al fermierei brăilene este la cultura de pepeni. Va ieşi cu pagubă. A avut şase hectare cu pepeni verzi şi unul cu harbuji galbeni. Degeaba a făcut recoltă bună, peste 50 t/ha, dacă preţul este 0,15 lei/kg la livrarea din fermă. Din hectarul de pepene galben a recoltat doar o tonă şi apoi i-a lăsat în câmp.

Ce planuri are fermiera pentru anul viitor, află din revista Ferma, ediţia 1-14 septembrie 2017!

Vizualizat: 1546 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!