Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Interra Farm Network - un nou concept pentru viitorii fermieri

Publicat: 03 decembrie 2018 - 13:38
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti, în parteneriat cu compania Syngenta, a organizat la Staţiunea Didactică Belciugatele evenimentul de lansare a conceptului Interra Farm Network în România. Programul îşi propune să pregătească şi să instruiască viitoarea generaţie de fermieri în domeniul utilizării durabile a produselor pentru protecţia plantelor la mai multe culturi cheie. Acest concept deja se derulează în mai multe ţări din Europa, iar fermele implicate au devenit adevărate centre de formare a expertizei pentru producătorii agricoli. 

"Interra Farm este o reţea de ferme. Spun asta pentru că România s-a alăturat celorlalte nouă ţări europene în care reţeaua Interra Farm este prezentă. Vorbim de state precum Franţa, Germania, Ungaria etc. Prin partenerii noştri punem în practică principiile utilizării durabile a produselor pentru protecţia plantelor, integrând tehnologii agricole moderne pentru protecţia mediului", a afirmat Sergiu Staicu, director general al companiei Syngenta.

Interra Farm Network_b
La evenimentul de la Moara Domnească au participat numeroşi specialişti din domeniu, reprezentanţi ai asociaţiilor profesionale, jurnalişti, studenţi şi, desigur, fermieri. Cu toţii au vizitat magazia de produse de protecţie a plantelor din incinta staţiunii, sala de curs, precum şi sistemul Heliosec, dezvoltat de compania Syngenta pentru gestionarea efluenţilor fitosanitari.

Beneficiarii primei ferme Interra Farm sunt studenţii USAMV
"În urmă cu un an şi jumătate doi foşti absolvenţi ai USAMV şi actuali membri Syngenta au venit să-mi prezinte acest proiect. Am îmbrăţişat iniţiativa companiei de a integra conceptul Interra Farm în Moara Domnească, implicit în România. Suntem o staţiune de cercetare unde studenţii vin să facă practică. Împreună ne-am gândit că este locul cel mai potrivit să formăm noii specialişti, pentru a fi conectaţi la realitatea momentului", a declarat Costel Mihalaşcu, şeful staţiunii de la Moara Domnească.
"Prin modernizarea fermei Moara Domnească ne dorim să devenim un bun exemplu, atât pentru studenţi, masteranzi, doctoranzi, cât şi pentru fermierii care ne calcă pragul unităţii de cercetare. Syngenta a venit şi a investit în modernizarea şi dotarea unui spaţiu de păstrare a produselor de protecţie a plantelor, într-o rampă unde spălăm echipamentele care vin din câmp şi care au făcut tratamente fitosanitare, precum şi în dotarea unei săli de curs moderne unde studenţii pot să pună în aplicare ceea ce au studiat în câmp", a mai spus Costel Mihalaşcu.

Interra Farm Network_b


UTILIZAREA RESURSELOR NATURALE ÎN SIGURANŢĂ ŞI RESPONSABIL
Fermele unde se promovează acest concept devin centre de excelenţă nu numai în ceea ce priveşte siguranţa, ci şi responsabilitatea utilizării resurselor naturale şi respectarea normelor de mediu, prin cercetări şi proiecte de management integrat.
"Vorbim de o deschidere spre proiecte internaţionale, este un prilej de mare bucurie. Reţeaua Interra Farm Network acoperă tot mai multe ţări. Acest centru este parte integrată dintr-o reţea internaţională. Prin intermediul fermelor Interra, compania Syngenta îi pregăteşte pe producătorii agricoli în vederea dezvoltării unei agriculturi productive şi durabile", a declarat Sorin Cîmpeanu, rectorul USAMV.

 

Un articol publicat în revista Ferma nr. 19/221 (ediţia 1-14 noiembrie 2018)

 

Vizualizat: 125 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Află care este tehnologia folosită pentru cultivarea tomatelor în solar de Florin Pop, în Seleuş, judeţul Arad. Fermierul cultivă cultivă legume pe două hectare (din care 60 de arii solarii) şi de peste 10 ani foloşte programul tehnologic Syngenta pentru protecţia plantelor şi combaterea dăunătorilor.

Reporter: Gheorghe Ghișe

Video: Zsolt Tamássy

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?