Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Inovaţii-cheie în protecţia culturilor

Publicat: 03 mai 2020 - 14:32
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Combaterea chimică a buruienilor, prin folosirea produselor pentru protecţia plantelor, cunoaşte un "upgrade" permanent. Iată ce inovaţii propun specialiştii!

Cel mai probabil, combaterea mecanică a buruienilor va câştiga teren şi se va face cu o eficienţă mai mare datorită tehnologiei de control cu camere video şi GPS. Iar controlul chimic al buruienilor şi tot setul de măsuri clasice de protecţie a plantelor se va face individual în viitorul apropiat.

AmaSelect Spot DroneLink_b

Protecţie "individuală"

Amazone, gazda Conferinţei "LAND.TECHNIK für Profis 2020" ("Tehnică agricolă pentru profesionişti"), despre care am scris şi în ediţiile trecute, a prezentat o serie de sisteme pentru protecţia plantelor prin care se asigură folosirea selectivă, individuală a duzelor, cu lăţimi parţiale de până la 50 cm.
Sistemul AmaSelect permite selectarea electrică individuală a duzelor şi, în combinație cu comutarea automată a întoarcerii și a lățimilor parțiale - GPS-Switch, facilitează economii importante de pesticide şi evitarea suprapunerilor.
Suporții cu duză cvadruplă, cu cuplare și decuplare electrică a duzelor, sunt o altă inovaţie. Comutarea individuală a duzelor se face cu ajutorul GPS-Switch. În plus, există posibilitatea ca la părăsirea domeniului optim de presiune a unei duze, AmaSelect să poată comuta automat pe o duză cu presiune mai mare sau mai mică sau chiar o a doua duză. În terminalul de operare ISOBUS trebuie introdus domeniul optim de presiune pentru fiecare tip de duză al suportului cu duze cvadruple, iar AmaSelect comută duzele în funcție de cantitatea de pulverizat și de viteza de deplasare. Tot acest proces se execută prin terminalul de operare.
Amazone oferă un întreg sistem care include controlul electric individual al duzei AmaSelect în combinație cu oprirea automată a duzei GPS-Switch, precum şi funcțiile CurveControl - ghidarea activă a brațului, AmaSelect Row și AmaSelect Spot.

Inovaţii-cheie în protecţia culturilorClick pe poza pentru galerie!

Sistemul de control al duzei

AmaSelect Spot cu DroneLink permite controlul buruienilor dintr-o parcelă pe baza cartografierii suprafeţelor cu ajutorul imaginilor captate de drone. Compilarea hărților de înaltă rezoluție a distribuției buruienilor în parcele se face cu ajutorul companiei olandeze DroneWerkers. Imaginile captate cu drone echipate cu camere RGB speciale sunt apoi transformate în hărţi de aplicare sunt transferate maşinii de erbicidat care pulverizează substanţele numai asupra zonelor în care a fost semnalată prezenţa buruienilor şi în zona adiacentă, pentru siguranţă. În funcție de gradul de acoperire cu buruieni, utilizarea produselor de protecție a plantelor (PPP) poate fi redusă cu până la 80%.
AmaSelect Spot este o versiune offline a aplicației Spot, iar sistemul UX AmaSpot SmartSprayer este echipat cu detecție „verde în verde”, adică detectarea buruienilor în cadrul culturii. Sistemul dispune de senzori montaţi pe maşina de erbicidat, care permit detectarea buruienilor în timp real. El poate fi utilizat în timpul procesului de pulverizare pentru a aplica soluţii doar asupra buruienilor.

 

Articol publicat în revista Ferma nr. 6/255 (ediţia 1-14 aprilie 2020)

Vizualizat: 318 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!