Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

INNVIGO face mărul perfect cu AppleSmart 3,3 VP

Publicat: 07 noiembrie 2017 - 13:19
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Compania INNVIGO este unul dintre jucătorii nou poziţionaţi pe piaţa românească de protecţia plantelor, din a cărei ofertă comercială nu lipsesc: erbicide, fungicide, insecticide, regulatori de creştere, fertilizanţi foliari şi adjuvanţi. 

Aceste produse sunt menite să ofere fermierilor soluţii fiabile şi inovatoare în protecţia şi nutriţia plantelor, conforme cu tendinţele pieţei în ceea ce priveşte eficienţa şi costurile, combinate cu sprijinul profesional şi consultanţa de specialitate.

INNVIGO_b

UNICUL PRODUS OMOLOGAT ÎN ROMÂNIA pentru tratarea merelor depozitate!
„Cu ocazia workshop-ului cu tema «Valorificarea fructelor de arbuşti fructiferi - pregătirea campaniei de depozitare fructe seminţoase - 2017», organizat de Institutul HORTING din Bucureşti şi SCDL Bistriţa, luna trecută, am lansat regulatorul de creştere AppleSmart 3,3 VP, singura soluţie omologată în România pentru păstrarea fructelor.

George Roiban

Ca avantaje ale produsului, enumăr minimalizarea riscului de defecte ale fructelor şi reducerea pierderilor în timpul depozitării; uşurinţa în manipulare, fiind aplicabil în orice depozit/fermă; asigurarea îndelungată a prospeţimii fructelor prin întârzierea procesului de supracoacere şi rezistenţa la manipulare şi la transport”, ne-a declarat George Roiban (foto), director de Marketing şi Dezvoltare Portofoliu România, al companiei INNVIGO.

Acţiune şi recomandări de utilizare
AppleSmart 3,3 VP (substanţă activă: 3,3 g/kg 1 metilciclopropenă) este un regulator de creştere utilizat pentru menţinerea fermităţii merelor, cu rol în întârzierea şi reducerea procesului de pierdere a prospeţimii şi a culorii în timpul depozitării frigorifice. Produsul acţionează prin reducerea producerii de etilenă şi a proceselor de respiraţie din interiorul fructelor sub influenţa etilenei produse de fructul în sine şi colectate de fruct din mediul ambient. AppleSmart 3,3 VP, conceput sub formă de pulbere ambalată în pliculeţe solubile în apă, eliberează ingredientul activ volatil care ajunge apoi în ţesutul merelor.
Merele pentru depozitare trebuie să fie recoltate la o maturitate optimă. Tratamentul trebuie efectuat în termen de 7 zile de la recoltarea fructelor depozitate într-o cameră frigorifică la o temperatură sub 10oC sau în trei zile de la recoltarea fructelor stocate la peste 10oC. Tratamentul poate fi realizat la orice temperatură, de la cea minimă recomandată pentru soiul respectiv, până la 20oC, cât şi în timpul răcirii fructelor depozitate.
Se recomandă un singur tratament pentru un lot depozitat de fructe, cantitatea de apă pentru eliberarea substanţei active volatile fiind de 8-10 l pentru 10-70 g de produs. Doza maximă pentru o singură aplicare: 0,068 g/m3 cameră frigorifică, iar doza recomandată de produs pentru o singură aplicare: 0,037-0,068 g/m3 cameră frigorifică.

Batalion 450 SC pentru controlul bolilor foliare
INNVIGO propune două soluţii tehnologice pentru combaterea rapănului şi a făinării în plantaţiile de măr. Prima este Batalion 450 SC, un fungicid de contact cu acţiune preventivă, translaminară şi cu distribuţie în interiorul frunzelor, al cărui efect constă în inhibarea capacităţii ciupercii în producerea enzimelor care determină declanşarea infecţiei.
La măr se recomandă aplicarea fungicidului Batalion 450 SC preventiv sau curativ, de la fenofaza de boboci florali vizibili, verzi, stadiu în care floarea este închisă şi complet acoperită de sepale (BBCH - 55), până la “prima scuturare a fructelor” după înflorire, fructele având dimensiunea de peste 1 cm (BBCH - 71).
În România produsul este omologat la măr pentru controlul rapănului, în doză de 0,7-1 l/ha, la fenofaza de buton verde - sfârşitul înfloritului, BBCH 56-69, şi al făinării la apariţia mugurilor florali - fructe de 10 mm, BBCH 55-71. Volumul de apă recomandat este de 750 l/ha, numărul maxim de tratamente pe an fiind de trei, la un interval între tratamente, în cazul rapănului de minim 10 zile, iar în cazul făinării de minim 7 zile.
Preventiv, fungicidul Batalion 450 SC se aplică la fiecare 7-10 zile în funcţie de condiţiile meteorologice, iar cu scop de intervenţie se execută cu până la 72 ore după infectare. Produsul este compatibil cu majoritatea insecticidelor şi fungicidelor.

Vigofun 250 EC - fungicid sistemic pentru rapăn şi făinare
Vigofun 250 EC (250 g/kg difenoconazol) este un fungicid din clasa triazolilor, cu acţiune sistemică, preventivă şi curativă. Mecanismul de acţiune constă în blocarea dezvoltării miceliului în ţesutul vegetal şi inhibarea sporulării, fungicidul fiind difuzat rapid în părţile aeriene ale plantei prin acţiunea sa sistemică. Se utilizează preventiv sau imediat după observarea primelor simptome de boală, pentru a evita infestarea ireversibilă şi eradicarea bolii din cultură. În cazul unei presiuni ridicate de făinare este preferabil amestecul produsului cu sulf sau tetraconazol, utilizând doze complete.
Pentru rapăn se recomandă aplicarea produsului în amestec cu captan, în doze integrale, tratamentul realizându-se la temperatura de peste 12oC.
Dozele omologate: pentru combaterea rapănului - 0,2 l/ha în fenofaza de buton verde - sfârşitul înfloritului, BBCH 56-69, şi împotriva făinării - 0,2 l/ha în momentul apariţiei mugurilor florali - fructe de 10 mm, BBCH 55-71. Se recomandă un volum de apă de 750 l/ha şi trei tratamente anuale.


OBIECTIV STRATEGIC: 45 DE PRODUSE OMOLOGATE, MARCA INNVIGO!
INNVIGO este un producător european de soluţii chimice pentru agricultură, care îşi concentrează atenţia în obţinerea produselor de specialitate de înaltă calitate pentru protejarea culturile agricole şi sporirea recoltelor, respectând mediul înconjurător.
Compania a luat fiinţă în ianuarie 2014 în Polonia şi de atunci înregistrează o dezvoltare rapidă şi continuă. INNVIGO a demarat activitatea pe piaţa poloneză, având în prezent entităţi legale în dezvoltare în Cehia, Slovacia şi România.
Obiectivul strategic al firmei INNVIGO este creşterea rapidă a portofoliului, astfel ca până în anul 2019 să fie omologate 45 de produse proprii, pentru a le fi oferite partenerilor de agribusiness ca soluţii integrate de protecţia culturilor.

 

 

Articol publicat in revista Ferma nr. 19/202 (editia 1-14 noiembrie)

Vizualizat: 546 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării #danubedelta #delfini #sulina

Video: Calin Ene

Revista Ferma și o echipă de pasionați de turism prietenos cu mediul îți aduc zilnic delta la tine acasă și te invită, totodată, acasă în Sulina Fabuloasă, într-un inedit Drum De Deltă, un proiect de vacanță cum nu se poate mai necesar după o perioadă lungă care ne-a pus la grea încercare pe toți.

Citeste despre proiect aici: https://www.revista-ferma.ro/proiecte-ferma/drum-de-delta-vezi-si-evadezi

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?