Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Îngrăşămintele organice sunt luate în considerare de europarlamentari

Publicat: 04 aprilie 2022 - 12:51
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Pentru a reduce dependenţa de importurile de îngrăşăminte pe termen lung, Parlamentul European a propus trecerea la surse organice alternative de nutrienţi pentru agricultură.

O rezoluţie privind necesitatea unui plan de acţiune urgent al UE pentru a asigura securitatea alimentară în şi în afara UE în urma invaziei ruse a Ucrainei a fost adoptată săptămâna trecută cu 413 voturi pentru, 120 împotrivă şi 49 abţineri.

Deputaţii spun că pandemia de COVID-19 şi războiul din Ucraina au arătat că UE trebuie să-şi reducă dependenţa de importurile de la prea puţini furnizori. Ei solicită o diversificare a ofertei din ţările terţe şi cere Comisiei să evalueze cum ar putea fi atenuat impactul preţurilor ridicate la îngrăşăminte asupra fermierilor. Pentru a reduce dependenţa de importurile de îngrăşăminte pe termen lung, Parlamentul a propus trecerea la surse organice alternative de nutrienţi pentru agricultură şi sprijin pentru inovaţia agricolă.

Janusz-Wojciechowski-in-Perlamentul-European_b

Având în vedere perturbarea importurilor agricole, deputaţii europeni cer creşterea producţiei alimentare interne. Terenurile agricole ar trebui utilizate numai pentru producţia de alimente şi furaje. Pentru a răspunde nevoilor imediate, deputaţii europeni doresc să fie posibil ca fermierii să folosească terenurile nedorite pentru producţia de culturi proteaginoase în 2022.

Comisia ar trebui, de asemenea, să ofere sprijin sectoarelor cel mai grav afectate şi ar trebui să mobilizeze rezerva de criză de 479 de milioane euro. În plus, s-a stabilit ca statelor membre să li se permită acordarea de ajutoare de stat ample, rapide şi flexibile operatorilor de pe piaţa agricolă.

 

Vizualizat: 756 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj

Cum a fost trecerea de la U 650 la tractorul Massey Ferguson? „Ca de la Logan la Merţan. Cum să le compari? Cu U 650 lucrai 3 ha într-o zi şi consumai un rezervor de 90 litri. Făceam arătura roată în jurul parcelei şi ieşeau nişte şanţuri la mijloc. Cu tractorul Massey Ferguson şi cu plugul reversibil e altă viaţă. Calitatea lucrării, timpul de lucru, costurile cu combustibilul nu se compară” Mirela Popa, din Cerăt, judeţul Dolj.

Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă KRONE - expertul în furaje verzi! Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?