Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Îngrăşămintele organice sunt luate în considerare de europarlamentari

Publicat: 04 aprilie 2022 - 12:51
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Pentru a reduce dependenţa de importurile de îngrăşăminte pe termen lung, Parlamentul European a propus trecerea la surse organice alternative de nutrienţi pentru agricultură.

O rezoluţie privind necesitatea unui plan de acţiune urgent al UE pentru a asigura securitatea alimentară în şi în afara UE în urma invaziei ruse a Ucrainei a fost adoptată săptămâna trecută cu 413 voturi pentru, 120 împotrivă şi 49 abţineri.

Deputaţii spun că pandemia de COVID-19 şi războiul din Ucraina au arătat că UE trebuie să-şi reducă dependenţa de importurile de la prea puţini furnizori. Ei solicită o diversificare a ofertei din ţările terţe şi cere Comisiei să evalueze cum ar putea fi atenuat impactul preţurilor ridicate la îngrăşăminte asupra fermierilor. Pentru a reduce dependenţa de importurile de îngrăşăminte pe termen lung, Parlamentul a propus trecerea la surse organice alternative de nutrienţi pentru agricultură şi sprijin pentru inovaţia agricolă.

Janusz-Wojciechowski-in-Perlamentul-European_b

Având în vedere perturbarea importurilor agricole, deputaţii europeni cer creşterea producţiei alimentare interne. Terenurile agricole ar trebui utilizate numai pentru producţia de alimente şi furaje. Pentru a răspunde nevoilor imediate, deputaţii europeni doresc să fie posibil ca fermierii să folosească terenurile nedorite pentru producţia de culturi proteaginoase în 2022.

Comisia ar trebui, de asemenea, să ofere sprijin sectoarelor cel mai grav afectate şi ar trebui să mobilizeze rezerva de criză de 479 de milioane euro. În plus, s-a stabilit ca statelor membre să li se permită acordarea de ajutoare de stat ample, rapide şi flexibile operatorilor de pe piaţa agricolă.

 

Vizualizat: 1140 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Ilie Popescu are o singură preferinţă - John Deere

Ilie Popescu are o singură preferinţă - John Deere

Astăzi, grupul de firme Olt Piess deţine nu mai puţin de 13 tractoare, 9 combine şi două sprayere autopropulsate pentru aplicarea tratamentelor fito-sanitare, toate marca John Deere. „Avem trei tractoare mari, de aproape 600 CP, două pe şenile şi altul pe roţi, dar articulat. Ele sunt folosite evident la lucrările grele. Spre exemplu, anul acesta, pentru că ne-au permis condiţiile din câmp, am arat în jur de 70% din suprafaţă. O dată la trei ani am observat că trebuie să întoarcem brazda”

„John Deere m-a convins prin fiabilitatea echipamentelor. Dar la fel de importantă a fost şi relaţia cu IPSO Agricultură. Ne respectăm reciproc şi atunci e normal să fim mulţumiţi de acest parteneriat. În zona noastră există şi o echipă de service foarte bună” - ILIE POPESCU, administrator Olt Piess SRL

Hectarul.ro - Un hectar de soluții pentru casa, grădina și ferma ta! Micul oier Emanuel Miclăuş visează medicina Caracteristici si recomandari pentru hibrizii Pioneer
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?