Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Îngrășămintele foliare Soufflet

Publicat: 29 februarie 2016 - 10:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Îngrășămintele foliare reprezintă acele produse nutritive special create pentru plante, în vederea suplinirii nevoilor nutritive ale acestora, având rol esențial în metabolismul și dezvoltarea plantelor.

Click pe poza pentru galerie!

Luând în calcul importanța acestor produse în viața plantelor, SOUFFLET a dezvoltat un întreg portofoliu de îngrășăminte foliare, pentru principlele culturi agricole. Portofoliul este grupat în trei game de produse: FERTEQ, GUARDTEQ și ADTEQ.
SOUFFLET oferă soluții eficiente și inovative pentru nutriția plantelor cu produsele din gama FERTEQ, cu rol preventiv și de protecție a culturilor împotriva factorilor de stres prin gama GUARDTEQ și cu rol de maximizare a eficienței produselor de protecție a plantelor prin gama ADTEQ.

Gama FERTEQ cuprinde o paletă largă de îngrășăminte foliare special concepute pentru a suplini necesarul plantelor față de anumiți nutrienți esențiali, care fie nu se găsesc în sol, fie sunt blocați, ca urmare a unor reacții ale acestuia.
• Cerealelor păioase le este adresat CereaSTART, un produs cu rol de stimulare și dezvoltare a rădăcinilor în stadii incipiente de vegetație, pe baza de fosfor, potasiu și magneziu și CereaTOP, cu rol de stimulare a fotosintezei și, implicit, de creștere a biomasei plantelor, pe bază de oligozaharide extrase din alge marine asociate în amestec cu azot și magneziu. Culturilor de cereale păioase le mai este adresat și NitroTOP, pe bază de azot, magneziu și sulf, cu rolul de a asigura rapid și eficient sursa de azot necesară plantelor de cultură în momentele cu consum ridicat și este destinat în special fermierilor care urmăresc să obțină recolte calitative.
• Porumbul și floarea soarelui, în special, dar și cerealele păioase, sfecla, macul, rapița și cartoful pot "fura startul" prin aplicarea microgranulelor FertiBOOST, pe bază de azot, fosfor, magneziu, sulf și zinc. Acest produs va reprezenta prima sursa de hrană pentru tânăra plantă, la trecerea pe rădăcina proprie. Tot acestor culturi le este adresat și NitroTOP-ul. Porumbul beneficiază și de CornTOP, cu rol biostimulator, pe bază de oligozaharide, fosfor, zinc și molibden. Necesarul în zinc al unei culturi de porumb poate fi corectat și prin aplicarea ZinSTART, pe bază de zinc și sulf.
• Pentru culturile de rapiță de toamnă, floarea soarelui, sfeclă de zahăr și leguminoase a fost creat BorSTART, pe bază de bor, cu rolul de îmbunătățire a iernării, dacă se aplică toamna, dar și pentru uniformizarea înfloritului și creșterea viabilității polenului.

Gama GUARDTEQ conține:
• SunGUARD, cu rol de protejare a plantelor în condiții de stres termic (reduce evapo-transpirația cu până la 40%);
• FreezGUARD, un lichid antigel pentru protejarea echipamentelor de stropit în timpul iernii;
• PodGUARD, pentru prevenirea scuturării silicvelor la rapiță înainte de recoltare;
• KeepGuard, pentru curățarea de pesticide (intern și extern) a mașinilor de stropit.

Gama ADTEQ, conține pHAD, produs destinat optimizării pH-ului apei folosite la tratamentele fitosanitare și MultiAD, adjuvantul responsabil cu îmbunătățirea eficienței produselor de protecția plantelor.

Florin CREȚU
Director tehnic, Soufflet Agro România
tel.: 0747.085.236
email: fccretu@soufflet.com
www.soufflet.comArticol publicat in revista Ferma nr.3(164) 15-29 februarie 2016

Vizualizat: 1348 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Agromalim 12 - 15 septembrie 2019 Case IH - Sistemul AFS Harvest Command
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?