Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Începe CAMPANIA de primăvară. LUCRĂRI în luna lui FĂURAR!

Publicat: 06 februarie 2017 - 15:43
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

START FERTILIZĂRI, SEMĂNAT, LUCRĂRI ALE SOLULUI! Primele lucrări în cultura mare încep acum!

• În funcţie de starea de vegetaţie a culturilor semănate tardiv în toamnă, se va stabili momentul optim pentru fertilizarea cu azot, cu doze corelate cu cele aplicate în toamnă la pregătirea patului germinativ.
• În numeroşi ani, la sfârşitul lunii februarie, în multe zone, apar condiţii favorabile pentru semănat. Plantele vizate sunt cele care au temperatura minimă de germinaţie cuprinsă între 1 şi 4oC şi care rezistă după răsărire la temperaturi scăzute, de scurtă durată, până la -5...-7oC.

  1. Pe terenurile nearate din toamnă, se impune efectuarea grabnică a lucrărilor solului. Regula de bază este ca peste tot unde e posibil să se evite efectuarea de lucrări cu întoarcerea brazdei, aratul din această perioadă va determina pierderea unor mari cantităţi de apă.
  2. Lucrări câmp în plină primăvară _bClick pe poza pentru galerie!Evacuarea apelor stagnante de pe culturi, fără nici o întârziere, indiferent de efortul solicitat;
  3. Controlul permanent al produselor depozitate privind starea fitosanitară a acestora. Pierderile prin depozitare, cauzate de dăunători, pot depăşi circa zece la sută din producţia depozitată, iar la catrof, în funcţie de tipul depozitului, paguba se situează între 15 şi peste 20 la sută. Acordaţi atenţie combaterii rozătoarelor, ştiut fiind că un şobolan cenuşiu consumă într-un an circa 35 kg de boabe şi degradează o cantitate mare de produs.
  4. Pregătirea maşinilor şi utilajelor solicitate în apropiata campanie de primăvară.
  5. Revedeţi cu atenţie planul de cultură, în corelaţie cu posibilităţile de aplicare a unor rotaţii corecte a culturilor, singura cale de obţinere a unei eficienţe economice dorite.
Vizualizat: 4398 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!