Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

INCDA Fundulea aderă la AISR

Publicat: 17 iunie 2016 - 11:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Agricolă (INCDA) Fundulea a acceptat invitația Alianței Industriei Semințelor din România (AISR) de a deveni membru onorific al Alianței, organizație ce reprezintă aproximativ 70% din piața de semințe din țara noastră.

Click pe poza pentru galerie!

Cel de-al 13 membru al Alianței și singurul Institut de cercetare agricolă care aderă la AISR vine cu o vastă experiență și cu expertiza sa bogată în sectorul semințelor certificate din România. 

 

Demersuri și obiective comune

AISR împreună cu INCDA Fundulea vor continua să susțină acțiuni de informare și de conștientizare la nivelul fermierilor și al autorităților publice din domeniul agriculturii, mediului, sănătății și economiei asupra beneficiilor utilizării semințelor certificate. Totodată, cei doi parteneri își propun să apere drepturile privind proprietatea intelectuală specifică pe teritoriul României, prin recunoașterea brevetelor și varietăților de semințe înregistrate conform legislației comunitare, precum și să combată fenomenul contrafacerilor de sămânță. 

INCDA Fundulea este cea mai importantă unitate de cercetare agricolă din România, obținând rezultate excelente în diferitele sectoare ale cercetării agricole privind cerealele, plantele tehnice și furajere, rezultate valorificate în fermele din România. Institutul continuă bogata tradiție a cercetărilor în domeniul agricol românesc, în scopul abordării științifice și rezolvării unor obiective prioritare și strategice pentru agricultura națională. 

AISR a fost fondată în anul 2012 cu obiectivul de a reprezenta vocea industriei de semințe din România și de a asigura un dialog deschis permanent cu toate asociațiile profesionale și patronale din agricultura românească, precum și cu autoritățile, în procesul de reglementare a sectorului semințelor certificate din țara noastră.

 

Comunicat de presă AISR

 

 

Articol publicat in revista Ferma nr.11(172) 15 - 30 iunie 2016

 

Vizualizat: 1010 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Pavel Iovăneasă: Ne dorim să omologăm Breaza!

Pavel Iovăneasă: Ne dorim să omologăm Breaza!

Imagini din cadrul expoziţiei şi târgului de ovine "BREAZA - Regina Ţurcanelor". Realizările, greutăţile şi dorinţele membrilor Asociaţiei Crescătorilor de Oi "Retezatul-Haţeg" ne-au fost expuse de către Pavel Iovăneasă, preşedintele Asociației.

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?