BAyer 1200x150
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

În INSULA MARE a BRĂILEI s-a declanşat SECERIŞUL la ORZ!

Publicat: 08 iunie 2018 - 01:56
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

7 iunie 2018. La Societatea Agricost, care operează în Insula Mare a Brăilei, a început recoltatul orzului. Pe la orele amiezii, formaţiile de combine au intrat în lanurile în care boabele de orz s-au copt, ajungând la maturitatea de recoltare.

Combinele au fost însoţite de capacităţile de transport pentru a prelua producţia şi a o pune la adăpost.     

„De astăzi, suntem în campanie. Nu am intrat în toate fermele, ci numai în cele în care seminţele de orz au atins stadiul de coacere deplină şi umiditatea a scăzut la 15 la sută. Mai întâi am făcut probele de câmp, maşinile de recoltat măturând solele de la un capăt la altul pentru a se verifica dacă sunt întrunite condiţiile optime de lucru”, ne-a declarat inginerul mecanic Nicolae Stroe, directorul mecanizării în Agricost.   
Potrivit specialistului, în trei-patru zile se va încheia secerişul orzului şi astfel se vor evita pierderile prin scuturare.
În Insula Mare a Brăilei calendarul campaniei de recoltare a semănăturilor de toamnă este următorul: peste 10 zile se va trece la cultura de rapiţă, iar în trei săptămâni - la cea de grâu.
Întrucât, seceta s-a instalat şi în incinta îndiguită, staţiile de irigaţii care aprovizionează cu apă mai mult de jumătate din suprafaţă insulară (de circa 55.640 de hectare) lucrează la capacitatea maximă pentru a reduce din stresul termohidric al plantelor.

Consiliul de Administraţie Agricost... REŢINUT! (Doamne, fereşte!!) în declaraţii!
Nicolae Stroe a fost destul de reţinut în a ne oferi şi alte detalii - suprafeţele cultivate, estimările privind producţiile, numărul maşinilor şi utilajelor folosite... - pentru a respecta o hotărâre a Consiliului de Administraţie luată cu câteva zile în urmă, prin care s-a interzis furnizarea de astfel de informaţii!
Dar, potrivit surselor noastre, producţiile nu diferă prea mult faţă de cele din 2017.   
Anul trecut, campania de seceriş a debutat la 20 iunie şi s-a finalizat în jurul datei de 14 iulie. S-a lucrat cu o flotilă de 87 de combine, urmată de o capacitate suficientă de mijloace de transport.
În Insula Mare a Brăilei a fost cultivat grâu pe 14.853 ha, reprezentând 27 % din suprafaţă şi orz pe 8.048 ha (14%).
După o pauză de trei ani, conducerea Agricost a reintrodus în structura de producţie rapiţa; toamna trecută fusese stabilită însămânţarea a 4.000 de hectare.

Nicolae Stroe_IMB_b

Vizualizat: 1485 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

KRONE - produse inovative, de înaltă calitate, în continuă dezvoltare!

KRONE - produse inovative, de înaltă calitate, în continuă dezvoltare!

KRONE - produse inovative, de înaltă calitate, în continuă dezvoltare!

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?