Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

În ferma lui Constantin MANTA. Drumul spre PROFIT trece prin SEMINCERI!

Publicat: 25 februarie 2017 - 22:03
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

“REGRET CĂ NU POT FACE LOTURI DE HIBRIDARE”. În prima zi a lunii februarie a.c., am vizitat ferma din Tichileşti, judeţul Brăila, a unui agricultor cu destulă experienţă de câmp. 

Anul trecut a fost mulţumit de roadele muncii sale. „M-am închis destul de bine; să nu supărăm pe Dumnezeu! Am produs 7.000 kg de grâu/ha, 8.600 kg/ha la orz, 4.200 kg/ha la rapiţă. La culturile de primăvară, am obţinut recolte ceva mai mici: la porumb în jur de 7 t/ha (la jumătate cât obţineam în anii normali) şi o medie de 3.200 kg la floarea-soarelui”, a precizat agricultorul.

constantin-manta_bClick pe poza pentru galerie!

Constantin Manta este producător de sămânţă. Ştie că semincerii sunt mult mai profitabili decât culturile comerciale. „Eu am o tradiţie în producerea seminţelor, însă regret că nu pot face loturi de hibridare la porumb şi la floarea-soarelui, pentru că sunt înconjurat de terenurile fărămiţate ale sătenilor şi nu pot asigura spaţiile de izolare. Din grâul şi porumbul de consum nu putem trăi şi atunci chiar venim şi facem seminceri: de lucernă, de orz, de grâu, de mazăre, culturi care nu necesită mare distanţă de izolare”, ni s-a destăinuit fermierul.

Citeşte integral reportajul în ferma lui Constantin Manta AICI!

Vizualizat: 5714 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Află care este tehnologia folosită pentru cultivarea tomatelor în solar de Florin Pop, în Seleuş, judeţul Arad. Fermierul cultivă cultivă legume pe două hectare (din care 60 de arii solarii) şi de peste 10 ani foloşte programul tehnologic Syngenta pentru protecţia plantelor şi combaterea dăunătorilor.

Reporter: Gheorghe Ghișe

Video: Zsolt Tamássy

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?