Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

În curând... Asociaţia PROFESIONIŞTILOR din Agricultură

Publicat: 05 august 2018 - 12:59
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

După trei ani de tatonări, iată că inginerul agronom Constantin Epure, din judeţul Vâlcea, îşi va vedea  visul cu ochii! A pregătit dosarul cu actele constitutive pentru a-l depune la Judecătoria Drăgăşani, în vederea înfiinţării Asociaţiei Profesioniştilor din Agricultură.

Aşadar, după vacanţa judecătorească, din toamnă, va intra în arenă o nouă structură asociativă cu profil agricol.
“Am pornit această întreprindere sătul să bat la porţile deja consacratelor asociaţii înfiinţate! Vreau ca membrii noştri să fie proactivi; să nu jucăm doar nişte roluri decorative şi să ne plimbăm pe la televiziuni sau să facem drumuri la ministerul de resort!”, a explicat viitorul lider al profesioniştilor agricoli.
Acesta a inventariat o serie din problemele existente la această oră în domeniu.    

Constantin Epure_b

Nu avem un inventar al terenurilor
„Noi vrem să facem agricultură High Tech, dar încă nu am rezolvat problema retrocedărilor, a reconstituirii dreptului de proprietate; nu avem un Cod Funciar, o Lege a Apei sau acte normative care să reglementeze principalele domenii de activitate din agricultură. Mai mult decât atât, nu avem un inventar al terenurilor agricole, nu ştim nici la ora asta câtă suprafaţă agricolă avem, ce teren arabil a mai rămas, al cui este, ce exploatăm şi sub ce formă. Nu ştim cum circulă terenurile în România, nu avem o piaţă funciară”, ne-a declarat fermierul.

Relaţii contractuale feudale
„Relaţiile contractuale din agricultură în cele mai multe cazuri sunt de tip feudal, ca de la stăpân la slugă! Uitaţi-vă la fluctuaţia de personal, la lipsa de meseriaşi; nu avem suficienţi mecanizatori, mecanici utilaje agricole calificaţi, nu se mai dă examen pentru tractorişti rutierişti. Vreau să construiesc această asociaţie de la bază spre vârf şi nu invers; să ne aşezăm la o masă, să găsim soluţii, rezolvări la problemele noastre, să facem ceva care să fie benefic pentru agricultura românească”, a precizat plin de optimism viitorul lider al viitoarei asociaţii.  

Constantin Epure_b

Profesioniştii din agricultură, într-o voce comună!
Constantin Epure a susţinut că vrea să adune sub aceeaşi umbrelă profesionişti din toate domeniile agricole: agronomi, zootehnişti, ingineri de mecanică agricolă, tehnicieni agricoli, medici veterinari, oameni care să iubească pământul şi animalele.
Pentru început, Asociaţia Profesioniştilor din Agricultură va avea sediul în judeţul Vâlcea şi va organiza filiale pe regiuni.
De asemenea, asociaţia va fi non profit în cadrul căreia vor fi înfiinţe o firmă de consultanţă agricolă şi una prin care să se asigure circulaţia mărfurilor. Înscrierea membrilor în asociaţie se va face în baza unei cereri şi a unei cotizaţii. Vor fi primiţi selectiv numai oameni de calitate, cu adevărat profesionişti, dar şi lucrători cu experienţă care trudesc de o viaţă în agricultură.

Vizualizat: 1910 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Află care este tehnologia folosită pentru cultivarea tomatelor în solar de Florin Pop, în Seleuş, judeţul Arad. Fermierul cultivă cultivă legume pe două hectare (din care 60 de arii solarii) şi de peste 10 ani foloşte programul tehnologic Syngenta pentru protecţia plantelor şi combaterea dăunătorilor.

Reporter: Gheorghe Ghișe

Video: Zsolt Tamássy

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?