Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Îmburuienare cu folos?! Sfatul specialistului!

Publicat: 06 iunie 2017 - 16:43
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

CE FACEM CU BURUIENILE? În concepţia cultivatorilor, buruienile sunt considerate foarte dăunătoare, deoarece diminuează recoltele cu 20-60 la sută sau chiar pot compromite anumite culturi. 

În asemenea condiţii, agricultorii sunt preocupaţi pentru a găsi cele mai eficiente măsuri pentru distrugerea buruienilor. Tendinţele actuale privind păstrarea biodiversităţii în lumea vegetală impun şi recomandarea modului de combatere a buruienilor.

“Se consideră că termenul de combatere, respectiv de distrugere a buruienilor, nu mai este adecvat. Buruienile trebuie reduse până sub pragul economic de dăunare (PED), adică acel grad de îmburuienare care nu influenţează semnificativ nivelul recoltelor. Aceasta se poate realiza prin aplicarea metodelor integrate de reducere a îmburuienării terenurilor şi cu o participare cât mai redusă a metodelor chimice, care se vor folosi numai după epuizarea celorlalte metode, iar dintre acestea se vor alege substanţele care au impact minim la poluare”, recomandă Vasile Popescu, agronom, într-un articol publicat în revista Ferma, ediţia 1-14 iunie 2017.

buruieni-mici_b

Potrivit acestuia, starea actuală de îmburuienare masivă a culturilor agricole din ţara noastră, existând o bună parte din cele 30 mii de specii de buruieni, necesită, pentru început, măsuri energice care să diminueze rezerva enormă de seminţe de buruieni şi de organe vegetative de înmulţire (rizomi, stoloni) existente în sol, după care se poate trece la măsuri mai lejere care pot menţine gradul de îmburuienare sub PED. Numai în aceste condiţii se poate trece şi la noi la aplicarea sistemului de lucrări minime ale solului şi de însămânţare fără arătură. (…).

Specialistul agronom susţine că prezenţa buruienilor, în regim controlat, poate constitui un stimulent pentru plantele de cultură în anumite condiţii. Care sunt acestea, aflaţi din revista Ferma, ediţia 1-14 iunie 2017!

Vizualizat: 1372 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?