Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

HYBRIROCK și FACTOR KWS – Starurile KWS din câmpurile românești de RAPIȚĂ

Publicat: 16 iulie 2018 - 13:47
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Unele produse nu mai au nevoie de prezentări pentru a le face cunoscute, ci doar de o reamintire a calităților acestora. Este și cazul celor doi hibrizi de rapiță de toamnă despre care vorbim astăzi, HYBRIROCK și FACTOR KWS, cu care mulți dintre dumneavoastră au obținut deja rezultate excelente. Hybrirock performează din anul 2014 pe teritoriul românesc, iar Factor KWS îi este mândru coechipier la succes, fiind prezent în România din 2016 și câștigând an de an tot mai mulți fermieri.

Rapiță KWS_bHYBRIROCK. GENĂ DE CAMPION

Hybrirock este un hibrid semitimpuriu, cu talie medie şi ramificare foarte puternică. După cum mulți dintre dumneavoastră știu deja, Hybrirock are un potențial de producție excepțional, pe care îl exprimă în ferme de pe întreg teritoriul românesc. Acesta se concretizează printr-o capacitate foarte mare de ramificare, precum și printr-un MMB mare a boabelor.
Desigur, productivitatea foarte bună se traduce în profit datorită unei alte trăsături genetice remarcabile, ce definește Hybrirock: excelenta stabilitate de la an la an, de la o zonă pedoclimatică la alta, de la un nivel al tehnologiei de cultivare la altul.

Hybrirock prezintă un ritm de dezvoltare excepțional în toamnă, ceea ce îi permite să intre în iarnă perfect dezvoltat, chiar dacă a fost semănat mai târziu. Ritmul rapid de dezvoltare se păstrează și după repausul vegetativ, acest hibrid fiind caracterizat printr-o creștere foarte rapidă și în primăvară. De asemenea, cunoaște o înflorire timpurie.
Hybrirock are o toleranță bună la Phoma lingam și la Sclerotinia. De asemenea, experiența de cultivare ne demonstrează rezistența foarte bună a acestui hibrid la cădere, precum și la iernare.

Recomandări de cultivare

Vă recomandăm ca densitatea la semănat să fie de 45 - 50 boabe germinabile/mp, astfel ca la recoltare să ajungeți la densitatea optimă de 30 - 35 plante/mp.
Semănatul hibridului Hybrirock poate continua până în a doua parte a epocii de semănat, datorită faptului că prezintă un ritm excepțional de creştere în toamnă, după cum am menționat și anterior.

La reluarea vegetației trebuie fertilizat timpuriu pentru a-și putea pune în valoare ritmul excelent de creștere.

Recomandăm fermierilor să monitorizeze începutul atacului de Ceutorhynchus în solele de Hybrirock, pentru că el pleacă primul în vegetație în primăvară.

KWS_bFACTOR KWS. Performanțe deosebite, popularitate în creștere

Factor KWS este un hibrid semitimpuriu, cu o ramificare foarte puternică și nivel ridicat de rezistență la scuturare. Factor KWS își câștigă renumele de hibrid cu un excepțional potențial de producție, împărtășind cu Hybrirock capacitatea foarte mare de ramificare și realizarea unor valori mari ale MMB-ului.

Factor KWS se distinge ca un hibrid intensiv, care răsplateşte prin producţii remarcabile excelenţa tehnologică, ceea ce face ca „fan clubul” său să fie format din fermierii pricepuţi din întreaga Românie.
Acest hibrid are un ritm de creștere foarte rapid în toamnă, rezistență bună la ger și iernare, urmate de un ritm echilibrat de creștere în primăvară, care îl ferește de înghețurile timpurii și de crăparea longitudinală a tulpinilor.

Expresie a noii tendinţe genetice din KWS (după achiziţionarea firmei de genetică Momont), Factor KWS dovedeşte o excelentă rezistență la scuturare a boabelor din silicve, pe care o subliniem acum, bazându-ne şi pe răspunsurile laudative primite de la fermieri în fiecare vară.
Factor KWS prezintă un conținut excelent de ulei (45 - 48%), prezentând și alte caracteristici ce îl recomandă pentru achiziția în noul sezon de rapiță: toleranța bună la Phoma lingam și Sclerotinia, precum și rezistența excelentă la cădere a plantelor.

Recomandări de cultivare

Densitatea la semănat trebuie să fie cuprinsă în intervalul 45 - 50 boabe germinabile/mp, astfel încât să asigurăm la recoltare 30 - 35 plante/mp.
Se recomandă semănatul până în a doua parte a epocii de semănat datorită ritmului foarte rapid de creştere din toamnă.
Factor KWS poate fi cultivat cu succes în toate zonele de favorabilitate pentru rapiţa de toamnă.

În această perioadă, KWS vă pune la dispoziție oferta comercială pentru achiziția semințelor de rapiță. Detalii puteți obține la reprezentanții de vânzări KWS.

Dr. ing. Ion Voinea
Director dezvoltare produse KWS Semințe

Vizualizat: 1621 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren

Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren

Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren! Interviu cu Marius Mitra, reprezentat FALC în România, realizat la Agriplanta 2022

NATUREVO: „Luăm cultura de la zero și să o ducem până la momentul recoltării” Climate FieldView de la Bayer - hărți de producție cu precizie maximă în timp real AGRARIA 2022, 5-8 mai 2022, Jucu, Jud. Cluj!
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?