Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Hibrizi de porumb Corteva

Publicat: 30 decembrie 2019 - 01:15
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Corteva Agriscience™ oferă fermierilor din România zece noi hibrizi de porumb care completează portofoliul brandului Pioneer® cu genetica generaţiei viitoare. Sporurile de producţie obţinute cu hibrizii din noua gamă, lansată anul acesta, sunt mai mari cu 8-10% faţă de producţiile hirizilor consacraţi, acest lucru reprezentând un pas uriaş înainte în ceea ce priveşte productivitatea, dar şi caracterele agronomice.

Când vorbim de gama de hibrizi AQUAmax®, patru din cele zece noi produse aparţin acestui brand şi aduc ca beneficii, pe lângă productivitatea la cele mai ridicate niveluri, şi o foarte bună stabilitate, ceea ce se traduce prin protecţia investiţiei fermierilor.


Cei patru hibrizi noi de porumb care fac parte din grupa AQUAmax® sunt:


P8834 (FAO 310) poate concura hibrizi ce depăşesc această maturitate. Are o productivitate excelentă, o excepţională toleranţă la secetă şi la arşiţă şi o stabilitate perfectă. Prezintă caractere agronomice foarte bune, mai ales când vine vorba de toleranţa la bolile porumbului. P8834 este recomandarea specialiştilor Corteva pentru cultura dublă, chiar şi după rapiţă!

Hibrizi de porumb Corteva_tHibrizi de porumb Corteva_t

P9610(FAO 330) - hibrid timpuriu, cu o deosebită plasticitate ecologică şi un profil agronomic puternic. Prezintă o capacitate ridicată şi constantă de producţie şi o toleranţă excelentă la secetă şi la arşiţă. Se recomandă semănatului timpuriu!

Hibrizi de porumb Corteva_tHibrizi de porumb Corteva_t

P9889(FAO 350) - cel mai de temut hibrid din categoria lui de maturitate, destinat fermierilor care fac tehnologie şi vor să utilizeze ultimele descoperiri ştiinţifice ale geneticii. Are foarte bună toleranţă la secetă şi la arşiţă şi prezintă caractere agronomice net superioare, fiind un hibrid cu “stay green”.

pioneern119_b

P0217 (FAO 420) va aduce satisfacţii de producţie imense fermierilor care îl vor cultiva în condiţii de stabilitate excepţionale. Are arhitectură favorabilă, cu tulpină şi rădăcini puternice. E recomandat în zonele aride şi semi-aride de câmpie din sudul şi vestul ţării.

Hibrizi de porumb Corteva_tClick pe poza pentru galerie!

Tehnologia LumiGEN™
LumiGEN™ vine să completeze şi să potenţeze puterea de producţie a noii genetici oferite de Corteva, protejând investiţia fermierilor în primele faze de vegetaţie, când mica plantulă porneşte în viaţă şi când are cel mai mult nevoie de ajutor. Practic, LumiGEN™ este acea “Pia Mater” ce va oferi protecţia infailibilă împotriva acţiunii factorilor de stres. LumiGEN™ brand înglobează cele mai eficiente şi inovatoare soluţii de tratament fungic, insecticid şi microbiologic, acesta din urmă având rol în stimularea şi optimizarea activităţii rizosferei. LumiGEN™ asigură startul culturii prin conexiuni mai bune între sol şi tinerele plante, accelerând şi consolidând dezvoltarea plantelor.

Valentin MIHAI
Category Marketing Manager Corn & Soybean Corteva Agriscience România şi Moldova

 lumigenn119_b

Articol publicat în revista Ferma nr. 19/246 (ediţia 1-14 noiembrie 2019)

 

Vizualizat: 451 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Dupa două campanii de recoltat cu combina John Deere S770i cu heder de tip vario de 9 metri rezultatele au fost pe măsura aşteptărilor. „Am recoltat într-o singură zi peste 230 de tone, în condiţiile în care oricum s-a ieşit târziu în câmp. Cu această combină poţi recolta fără probleme 35 de hectare într-o zi. Şi în condiţiile noastre de lucru, că intrăm la recoltat la ora 11-12 şi terminăm la 9 seara. Pentru că noi suntem producători de sămânţă şi trebuie să avem umiditatea corectă, să curăţăm foarte bine combina, şi nu doar de la o cultură la alta, chiar şi între diferite soiuri de grâu” - Willy Tavares

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?