Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Hibrizi de porumb Corteva

Publicat: 30 decembrie 2019 - 01:15
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Corteva Agriscience™ oferă fermierilor din România zece noi hibrizi de porumb care completează portofoliul brandului Pioneer® cu genetica generaţiei viitoare. Sporurile de producţie obţinute cu hibrizii din noua gamă, lansată anul acesta, sunt mai mari cu 8-10% faţă de producţiile hirizilor consacraţi, acest lucru reprezentând un pas uriaş înainte în ceea ce priveşte productivitatea, dar şi caracterele agronomice.

Când vorbim de gama de hibrizi AQUAmax®, patru din cele zece noi produse aparţin acestui brand şi aduc ca beneficii, pe lângă productivitatea la cele mai ridicate niveluri, şi o foarte bună stabilitate, ceea ce se traduce prin protecţia investiţiei fermierilor.


Cei patru hibrizi noi de porumb care fac parte din grupa AQUAmax® sunt:


P8834 (FAO 310) poate concura hibrizi ce depăşesc această maturitate. Are o productivitate excelentă, o excepţională toleranţă la secetă şi la arşiţă şi o stabilitate perfectă. Prezintă caractere agronomice foarte bune, mai ales când vine vorba de toleranţa la bolile porumbului. P8834 este recomandarea specialiştilor Corteva pentru cultura dublă, chiar şi după rapiţă!

Hibrizi de porumb Corteva_tHibrizi de porumb Corteva_t

P9610(FAO 330) - hibrid timpuriu, cu o deosebită plasticitate ecologică şi un profil agronomic puternic. Prezintă o capacitate ridicată şi constantă de producţie şi o toleranţă excelentă la secetă şi la arşiţă. Se recomandă semănatului timpuriu!

Hibrizi de porumb Corteva_tHibrizi de porumb Corteva_t

P9889(FAO 350) - cel mai de temut hibrid din categoria lui de maturitate, destinat fermierilor care fac tehnologie şi vor să utilizeze ultimele descoperiri ştiinţifice ale geneticii. Are foarte bună toleranţă la secetă şi la arşiţă şi prezintă caractere agronomice net superioare, fiind un hibrid cu “stay green”.

pioneern119_b

P0217 (FAO 420) va aduce satisfacţii de producţie imense fermierilor care îl vor cultiva în condiţii de stabilitate excepţionale. Are arhitectură favorabilă, cu tulpină şi rădăcini puternice. E recomandat în zonele aride şi semi-aride de câmpie din sudul şi vestul ţării.

Hibrizi de porumb Corteva_tClick pe poza pentru galerie!

Tehnologia LumiGEN™
LumiGEN™ vine să completeze şi să potenţeze puterea de producţie a noii genetici oferite de Corteva, protejând investiţia fermierilor în primele faze de vegetaţie, când mica plantulă porneşte în viaţă şi când are cel mai mult nevoie de ajutor. Practic, LumiGEN™ este acea “Pia Mater” ce va oferi protecţia infailibilă împotriva acţiunii factorilor de stres. LumiGEN™ brand înglobează cele mai eficiente şi inovatoare soluţii de tratament fungic, insecticid şi microbiologic, acesta din urmă având rol în stimularea şi optimizarea activităţii rizosferei. LumiGEN™ asigură startul culturii prin conexiuni mai bune între sol şi tinerele plante, accelerând şi consolidând dezvoltarea plantelor.

Valentin MIHAI
Category Marketing Manager Corn & Soybean Corteva Agriscience România şi Moldova

 lumigenn119_b

Articol publicat în revista Ferma nr. 19/246 (ediţia 1-14 noiembrie 2019)

 

Vizualizat: 283 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?