Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Hibrizi de porumb Caussade

Publicat: 09 martie 2016 - 18:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

ARKADI CS - FAO 320

Click pe poza pentru galerie!

Randament excelent pentru grupa sa de precocitate, hibrid simplu, talia 300 cm și o inserție a știuletelui la 130 cm. Hibridul se pretează atât pentru producția de boabe cât și pentru siloz. Are un start excelent în vegetație și o foarte bună toleranță față de complexul de boli. Plantele puternice îi conferă o rezistență crescută la cădere și scuturare. Aparatul foliar bogat și caracterul "stay green" foarte bine pronunțat îi conferă calități superioare pentru producere de siloz. Boabele de culoare galben-protocaliu și conținutul ridicat de proteină măresc calitățile nutritive ale silozului. Înfloritul timpuriu asigură o polenizare foarte bună și un randament de producție mare pentru grupa sa de maturitate.
Zone de favorabilitate termică: zonele colinare sau de podiș din Transilvania, Moldova, Muntenia, dar și în zonele de câmpie unde se urmărește eliberarea rapidă a terenului pentru înființarea culturilor de toamnă.

KAMPONI CS - FAO 330 NOU
Un excelent raport talie/randament. Hibrid simplu, talia 245 cm și o inserție a știuletelui la 120-130 cm. Un hibrid de generație nouă, cu avantaje tehnologice superioare. Atât planta cât și știuletele prezintă o stare fitosanitară excelentă până la sfârșitul ciclului vegetativ iar după maturitate, scăderea rapidă a apei din bob este un alt avantaj al hibridului. Prin sistemul radicular puternic și prin caracterul "stay green" accentuat asigură randamente ridicate în toate condițiile, confirmând astfel poziția de lider al producțiilor și al toleranței la secetă pentru grupa sa de maturitate. Portul erect al frunzelor limitează fenomenul de evapotranspirație iar unghiul închis al frunzelor față de tulpină permite cultivarea în sistem intensiv.
Zone de favorabilitate termică: Câmpia de Vest, Sudul țării, Dobrogea, Sudul Moldovei, dar și zonele colinare și de podiș din Transilvania și Moldova.

TRILOGI CS - FAO 340
Hibrid triliniar, talia 330 cm și o inserție a știuletelui la 125-135 cm. Hibrid cu dublă utilizare boabe și siloz. Se pretează la dubla utilizare având un raport excelent de boabe, cu volori nutriționale foarte bune datorită conținutului ridicat de proteină și betacaroten. Potențial mare de producție datorită numărului mare de boabe pe știulete. Are un start viguros în vegetație, cu un bun comportament pe durata ciclului vegetativ. Toleranța foarte bună fată de complexul de boli și toleranță dovedită la stresul hidric îl recomandă ca un hibrid foarte versatil (face parte din gama de hibrizi de porumb adaptați pentru condiții de seceta - CS Drought Program).
Zone de favorabilitate termică: Câmpia de Vest, Sudul țării, Dobrogea, Sudul Moldovei, dar și în zonele colinare și de podiș.

PORTILE CS - FAO 350 NOU
Hibrid simplu, talia 300-330 cm și o inserție a știuletelui la 130-140 cm. Hibrid recomandat pentru producția de boabe, însă datorită unui caracter "stay green" destul de pronunțat, poate fi utilizat și pentru siloz. Are o toleranță la secetă dovedită (face parte din gama de hibrizi de porumb adaptat pentru condiții de secetă - CS Maize Drought Program). Cu un număr mare de boabe pe rând, cu un număr mare de rânduri (38-40/16-18) și un MMB mare asigură un randament stabil și ridicat pentru grupa sa de maturitate. Mai este caracterizat prin înflorire timpurie și o polenizare foarte bună.
Zone de favorabilitate termică: Câmpia de Vest, Sudul țării, Dobrogea, SudulMoldovei, dar și în zonele colinare și de podiș, în cazul semănatului timpuriu.

BETOVI CS - FAO 350 NOU
Un hibrid cu o germoplasmă de excepție. Hibrid simplu, talia 340 cm și o inserție a știuletelui la 130 cm. Este un hibrid cu randament mare de producție. Are o dezvoltare foarte bună în stadiile primare, o stare fitosanitară de excepție până la finalul ciclului vegetativ și o toleranță foarte bună fată de complexul de boli. Un potențial al randamentului mare, cu știulete mediu-mare și compact, număr mare de rânduri pe știulete și de boabe pe rând. Are un caracter "stay green" destul de bun, tolerând bine perioadele de secetă și arșița din perioada verii. Se pretează atât pentru producția de boabe cât și pentru siloz. După maturitatea fiziologică pierde repede apa din bob.
Zone de favorabilitate termică: Câmpia de Vest, Sudul țării, Dobrogea, Sudul Moldovei, dar și zonele colinare și de podiș, în cazul semănatului timpuriu.

VALVERDI CS - FAO 520 NOU
Hibrid simplu, talia 320 cm și o inserție a știuletelui 120-130 cm. Hibrid de nouă generație, care prin polenizarea timpurie este programat genetic să producă niște știuleți foarte bine fecundați și acoperiți cu boabe de la un capăt la celalalt, fără risc de șiștăvire, în toate condițiile. Având un bun comportament față de complexul de boli specifice și o foarte bună toleranță la scuturare este unul dintre hibrizii cu cel mai bun randament economic pentru această grupă de maturitate. Prezintă o stare fitosanitară bună pe parcursul ciclului de vegetație.
Zone de favorabilitate termică: Câmpia de Vest, Sudul țării, Dobrogea, Sudul Moldovei.Articol publicat in revista Ferma nr.4(165) 1 - 14 martie 2016

Vizualizat: 907 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării #danubedelta #delfini #sulina

Video: Calin Ene

Revista Ferma și o echipă de pasionați de turism prietenos cu mediul îți aduc zilnic delta la tine acasă și te invită, totodată, acasă în Sulina Fabuloasă, într-un inedit Drum De Deltă, un proiect de vacanță cum nu se poate mai necesar după o perioadă lungă care ne-a pus la grea încercare pe toți.

Citeste despre proiect aici: https://www.revista-ferma.ro/proiecte-ferma/drum-de-delta-vezi-si-evadezi

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?