Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Gorjenii căzură bine la zarul aruncat de Petre Daea

Publicat: 03 aprilie 2017 - 08:31
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Un zar care cade pe ce faţă vrea Petre Daea. Semn că ori a calculat traiectoria la milimetru, ori zeii arendaşilor l-au învăţat aruncarea magică. 

Aşa se face că DAJ, OJFIR şi OSPA din judeţul Gorj au făcut cunoştiinţă cu ministrul lor într-un mod direct. Fură bine toţi, vorba oltenilor. Apoi, val vârtej, oficialul PSD – ist de la cârma Agriculturii trecu rapid la inventarierea modalităţilor gorjeneşti de a intra în programul pentru tomate. Ştiut fiind că doar sudul judeţului Gorj se pretează mai lesne programului prin media temperaturilor multianuale.

Dar gorjenii de pe lângă Tg-Jiu, cei din localităţile Iaşi, Teleşti, Băleşti (vestita varză de Băleşti) au găsit tot felul de metode de a încălzi solariile. Ba cu centrale artizanale, ba cu rezistenţe electrice trecute prin patul răsadniţei, ba cu agent termic reciclat de la alte activităţi. Doar tot timpul trebuie să concureze cu oltenii dintre Jii şi Olt. Unul din legumicultorii cuprinşi în programul de tomate pentru ciclul 2, avea acum cartofi noi sub folie. Asta după ce treminase de livrat spanacul. Semn că fermierii au început să gândească producţia în perspectiva necesităţilor pieţei.

daea-solar-4_bClick pe poza pentru galerie!

Peste tot pe unde a oprit, ministrul Daea a fost primit gorjeneşte. Adică nu-l lăsară să plece neomenit. Gorjenii se simt jigniţi să fie refuzaţi de oaspeţi. Aşa că ministrul a cerut un ceai în loc de ţuica cea îmbietoare de sub Parâng. Mai ales că a poposit cu o seară înainte tot în Tg-Jiu, la doi paşi de Masa Tăcerii şi la o întindere de mână de Poarta Sărutului.

La plecare, Daea a dat onorul şi Coloanei Recunoştiinţei fără Sfârşit, cunoscută lumii drept Coloana Infinită, care parcă răsare ca un fir de minune din inima acestei ţărâne atât de roditoare!

Vizualizat: 2396 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?