Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

GERMANIA: Ce AJUTOARE DE URGENŢĂ primesc FERMIERII afectaţi de criza CORONAVIRUS?

Publicat: 31 martie 2020 - 20:52
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Aşa DA. În Germania, mai multe state federale oferă ajutor agricultorilor în contextul crizei provocate de pandemia Coronavirusului. Este vorba de mii şi zeci de mii de euro, bani lichizi, la care fermierii au acces fie prin intermediul unor bănci de finanţare, fie prin programe de urgenţă, unii chiar nerambursabili. 

Şi atunci, cum să nu lucrezi fără grija zilei de mâine? Treaba agricultorilor este să producă, a politicienilor să facă politici în interesul lor, implicit în interesul naţional. Sau nu?!

Agrarheute a solicitat ministerelor federale ale agriculturii - cu excepţia primăriilor - măsurile de sprijin disponibile. În unele cazuri, ajutorul nu este specific agriculturii, ci se adresează tuturor companiilor şi lucrătorilor independenţi, dar pot beneficia şi fermierii desigur.

Iată ce sume de bani pot primi fermierii germani drept sprijin! 

• Guvernul de stat din Baden-Württemberg a introdus un program dedicat industriei, dar care poate fi folosit şi de fermierii afectaţi de criză. Subvenţia maximă pe companie este de 30.000 de euro. În totalul programului sunt disponibile 4 miliarde de euro.
Bavaria şi-a deschis doar parţial fondul de criză, care iniţial era destinat doar pentru întreprinderi şi freelanceri, ulterior şi exploataţiilor agricole.
Fermele pot să depună cereri la Corona Hardship Fund pentru sectoarele de afaceri non-agricole, cum ar fi vacanţa la fermă sau oferte de catering comunale.
Ajutorul variază de la 5.000 de euro pentru cinci angajaţi, până la 7.500 de euro pentru zece angajaţi.
Statul Brandenburg a lansat un program de ajutor de urgenţă pentru întreprinderile mici şi mijlocii. De asemenea, fermierii pot participa dacă au deficienţe de lichiditate. Programul permite finanţare cuprinsă între 9.000 şi 60.000 de euro. Acesta nu este un împrumut, ci subvenţii care nu trebuie rambursate. Pentru a stabiliza lichiditatea, companiile pot solicita, de asemenea, amânări fiscale de la biroul fiscal.
• În Mecklenburg-Pomerania de Vest, agricultura este inclusă în actualul program de urgenţă prin care s-au alocat de 100 de milioane de euro pentru sprijinirea economiei.
• În Saxonia Inferioară companiile pot solicita împrumuturi şi subvenţii de lichiditate online de la Banca de Dezvoltare Saxonia Inferioară (NBank). Aceste subvenţii sunt clasificate în funcţie de numărul de angajaţi. Suma maximă de finanţare pentru o companie este de 20.000 de euro. Sunt disponibile 100 de milioane de euro. Potrivit Ministerului Agriculturii, de aceste măsuri ar trebui să beneficieze şi fermierii.
Renania de Nord-Westfalia - Legea “umbrelelor de salvare” NRW extinde cadrul de garantare pentru dezvoltarea economică la 5 miliarde de euro. Cadrul pentru garanţii şi contragaranţii va fi majorat de la 900 de milioane de euro la un miliard de euro. Întreprinderile mici cu 10 până la 50 de angajaţi primesc subvenţii de 25.000 de euro. În următoarele zile, se va clarifica în ce măsură sunt necesare măsuri suplimentare pentru agricultură dincolo de pachetul de salvare NRW.
Saarland: Programul de ajutor pentru întreprinderile mijlocii şi mici este deschis şi fermierilor. Companiile ameninţate cu desfiinţarea pot primi ajutor de urgenţă între 3.000 şi 10.000 de euro în funcţie de cifra de afaceri. Statul pune la dispoziţie imediat până la 30 de milioane de euro.
Statul liber din Saxonia a lansat programul special „Saxonia ajută imediat”. Se aplică companiilor care au suferit o scădere de până la 20% a vânzărilor din cauza crizei Corona. Prin urmare, fermierii pot participa şi ei la program.

Acestea sunt doar câteva dintre ajutoarele de care pot beneficia fermierii germani. Cam aşa stă situaţia. Avem şi noi o promisiune cu multe zerouri, 100.000 de euro. Dar nu am văzut nimic concret: un formular, o Ordonanţă, o ceva… aşteptăm. Noi şi toţi fermierii din ţara asta care muncesc pentru ca noi să avem ce mânca. Ei nu pot şi nu vor să renunţe!

Euro_b

 

Rămâneţi conectaţi cu Celula de Criză FERMA!

 

Ferma Media Grup, primul grup media privat din domeniul agriculturii româneşti, a creat o CELULĂ DE CRIZĂ pentru problemele fermierilor, care va prelua toate sesizările, cererile şi propunerile venite dinspre fermieri către autorităţi, precum şi neliniştile oamenilor cu privire la sectorul agroalimentar. În plină pandemie CoVid-19, Celula de Criză este un demers jurnalistic de utilitate publică, în sprijinul fermierilor şi al populaţiei, lansat şi susţinut de Ferma Media Grup prin site-urile revista-ferma.ro şi agroinfo.ro

 

CUM NE PUTEŢI CONTACTA. În această perioadă, redactorii Ferma şi Agroinfo sunt alături de voi, fermierii români, pentru a vă face publice problemele cu care vă confruntaţi şi pentru a le aduce în atenţia autorităţilor. Vă rugăm să ne trimiteţi întrebările şi sesizările voastre pe adresa redacţiei: redactia@revista-ferma.ro sau să ne trimiteţi mesaje pe paginile de facebook Revista Ferma şi Agroinfo


Vizualizat: 2160 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

În Ferma Wagner, roboții își scot singuri cheltuiala! Pornind de la un efectiv matcă de numai 18 vaci, câte existau în fermă la momentul în care a preluat frâiele acestui business, Virigil Andru deţine astăzi o turmă de 140 de animale iar tehnica robotizată de muls, pe care a achiziţionat-o recent, îi conferă avantajul de a funcţiona cu un număr foarte mic de angajaţi. De altfel, robotul de muls DeLaval, pentru care a plătit aproximativ 130.000 de euro, reprezintă cea mai mare şi cea mai importantă investiţie din fermă, asigurând azi mulsul a 60 de vaci, cu o producţie medie zilnică de 27 de litri de lapte pe cap de animal. 

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radiș

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?