Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Georgeta DICU: Promovăm şi susţinem cu tărie ferma de familie!

Publicat: 25 decembrie 2019 - 14:49
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

2019 îşi închide porţile, lăsând fereastra deschisă pentru cel ce va fi anul 2020. Este vremea bilanţului şi a noilor provocări. Pentru că, aşa cum spunea un fermier, „fiecare an agricol este o provocare”! 

Pentru noi, Revista FERMA, a fost un an excepţional, cu proiecte de un succes nebănuit, cu colaborări fructuoase, cu prietenii vechi păstrate frumos, dar şi cu oameni noi, care ne-au îmbrăţişat viziunea şi au făcut paşi importanţi alături de noi, pentru informare, perfecţionare şi o mai bună legiferare în domeniul agricol.
Iată ce ne-a transmis un om drag nouă, o adevărată doamnă a agriculturii româneşti!

Georgeta-DICU_bClick pe poza pentru galerie!

Georgeta DICU (cercetător, Expert Agribussines): „2019 a fost un an în care am cunoscut fermieri din toate regiunile, am îndrumat sute de tineri fermieri pentru a reuşi să obţină recolte bune, am străbătut ţara pentru a face cunoscute realizările cercetării agricole româneşti, iar pe final de an am organizat Conferinţa AGROW, poate singura conferinţă agricolă în care am adus faţă în faţă Specialişti - Experţi şi Fermieri, într-un dialog dinamic şi constructiv.

Poate se putea face mult mai mult, dar, cu credinţă, speranţă şi încredere vom reuşi să atragem cât mai mulţi fermieri în utilizarea produselor româneşti. Performanţele ultimilor doi ani ne recomandă ca fiind competitivi, oneşti, corecţi, modeşti şi cumpătaţi. Promovăm şi susţinem cu tărie ferma de familie, credem că aceasta este calea spre progres în agricultura României.

Ferma de familie trebuie să fie pilonul de dezvoltare a satului românesc, de continuitate a tot ceea ce înseamnă tradiţie. Le doresc tuturor truditorilor pământului nostru bogat să fie sănătoşi, să aibă credinţă, speranţa şi încrederea că împreună, uniţi, putem fi competitivi şi respectaţi. Vă doresc un sezon agricol bun şi un an excelent!”

Sărbători Binecuvântate!

Vizualizat: 1163 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?