Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Georgeta DICU: Promovăm şi susţinem cu tărie ferma de familie!

Publicat: 25 decembrie 2019 - 14:49
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

2019 îşi închide porţile, lăsând fereastra deschisă pentru cel ce va fi anul 2020. Este vremea bilanţului şi a noilor provocări. Pentru că, aşa cum spunea un fermier, „fiecare an agricol este o provocare”! 

Pentru noi, Revista FERMA, a fost un an excepţional, cu proiecte de un succes nebănuit, cu colaborări fructuoase, cu prietenii vechi păstrate frumos, dar şi cu oameni noi, care ne-au îmbrăţişat viziunea şi au făcut paşi importanţi alături de noi, pentru informare, perfecţionare şi o mai bună legiferare în domeniul agricol.
Iată ce ne-a transmis un om drag nouă, o adevărată doamnă a agriculturii româneşti!

Georgeta-DICU_bClick pe poza pentru galerie!

Georgeta DICU (cercetător, Expert Agribussines): „2019 a fost un an în care am cunoscut fermieri din toate regiunile, am îndrumat sute de tineri fermieri pentru a reuşi să obţină recolte bune, am străbătut ţara pentru a face cunoscute realizările cercetării agricole româneşti, iar pe final de an am organizat Conferinţa AGROW, poate singura conferinţă agricolă în care am adus faţă în faţă Specialişti - Experţi şi Fermieri, într-un dialog dinamic şi constructiv.

Poate se putea face mult mai mult, dar, cu credinţă, speranţă şi încredere vom reuşi să atragem cât mai mulţi fermieri în utilizarea produselor româneşti. Performanţele ultimilor doi ani ne recomandă ca fiind competitivi, oneşti, corecţi, modeşti şi cumpătaţi. Promovăm şi susţinem cu tărie ferma de familie, credem că aceasta este calea spre progres în agricultura României.

Ferma de familie trebuie să fie pilonul de dezvoltare a satului românesc, de continuitate a tot ceea ce înseamnă tradiţie. Le doresc tuturor truditorilor pământului nostru bogat să fie sănătoşi, să aibă credinţă, speranţa şi încrederea că împreună, uniţi, putem fi competitivi şi respectaţi. Vă doresc un sezon agricol bun şi un an excelent!”

Sărbători Binecuvântate!

Vizualizat: 1309 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Scottish Highland - vaca scoţiană, rasa care se întreţine singură

Scottish Highland - vaca scoţiană, rasa care se întreţine singură

Proprietarul uneia dintre cele mai mari ferme de bovine Scottish Highland din România, Nicolae Ibăşfălean, vrea să-şi lichideze afacerea înființată în urmă cu 12 ani. Pare cumva greu de înţeles, însă după ce am stat de vorbă cu fermierul, am convingerea că nu prea e cale de întoarcere. Lipsa motivaţiei, înaintarea în vârstă şi mai ales faptul că îi este tot mai greu să găsească oameni de încredere care să se ocupe de activitatea din fermă l-au determinat pe cel mai cunoscut crescător de vaci Highland din judeţul Sibiu să ia foarte serios în calcul opţiunea de a renunța la efectivul de animale. Printre argumente s-ar mai putea adăuga, desigur, şi dezinteresul românilor pentru carnea de vită premium. Pentru că, până la urmă, degeaba ai un produs de calitate dacă nu îl poţi valorifica.

Un reportaj de LIVIU GORDEA

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?