Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Georgeta DICU: Promovăm şi susţinem cu tărie ferma de familie!

Publicat: 25 decembrie 2019 - 14:49
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

2019 îşi închide porţile, lăsând fereastra deschisă pentru cel ce va fi anul 2020. Este vremea bilanţului şi a noilor provocări. Pentru că, aşa cum spunea un fermier, „fiecare an agricol este o provocare”! 

Pentru noi, Revista FERMA, a fost un an excepţional, cu proiecte de un succes nebănuit, cu colaborări fructuoase, cu prietenii vechi păstrate frumos, dar şi cu oameni noi, care ne-au îmbrăţişat viziunea şi au făcut paşi importanţi alături de noi, pentru informare, perfecţionare şi o mai bună legiferare în domeniul agricol.
Iată ce ne-a transmis un om drag nouă, o adevărată doamnă a agriculturii româneşti!

Georgeta-DICU_bClick pe poza pentru galerie!

Georgeta DICU (cercetător, Expert Agribussines): „2019 a fost un an în care am cunoscut fermieri din toate regiunile, am îndrumat sute de tineri fermieri pentru a reuşi să obţină recolte bune, am străbătut ţara pentru a face cunoscute realizările cercetării agricole româneşti, iar pe final de an am organizat Conferinţa AGROW, poate singura conferinţă agricolă în care am adus faţă în faţă Specialişti - Experţi şi Fermieri, într-un dialog dinamic şi constructiv.

Poate se putea face mult mai mult, dar, cu credinţă, speranţă şi încredere vom reuşi să atragem cât mai mulţi fermieri în utilizarea produselor româneşti. Performanţele ultimilor doi ani ne recomandă ca fiind competitivi, oneşti, corecţi, modeşti şi cumpătaţi. Promovăm şi susţinem cu tărie ferma de familie, credem că aceasta este calea spre progres în agricultura României.

Ferma de familie trebuie să fie pilonul de dezvoltare a satului românesc, de continuitate a tot ceea ce înseamnă tradiţie. Le doresc tuturor truditorilor pământului nostru bogat să fie sănătoşi, să aibă credinţă, speranţa şi încrederea că împreună, uniţi, putem fi competitivi şi respectaţi. Vă doresc un sezon agricol bun şi un an excelent!”

Sărbători Binecuvântate!

Vizualizat: 1232 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?