Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

George CRISTEA se preocupă să aibă CULTURI SĂNĂTOASE şi bine HRĂNITE!

Publicat: 02 martie 2017 - 14:15
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

URGENŢE ÎN CÂMP. Imediat ce semănăturile de toamnă au ieşit din anotimpul hibernal, verificarea stării de vegetaţie şi monitorizarea din punct de vedere fitosanitar intră în preocupările de strictă urgenţă ale fiecărui producător agricol. 

La cerealele păioase, pe lângă complexul de boli foliare şi ale spicului, dăunătorii reprezintă o problemă majoră pentru fermieri.
George Cristea este un producător agricol din judeţul Tulcea, care lucrează o suprafaţă de teren de aproape 300 ha în zona Măgurele - Topolog. L-am întâlnit cu prilejul unui eveniment de sală desfăşurat la Izvorul Cerbului, în comuna tulceană Ciucurova, în mijlocul a aproape 100 de fermieri, în marea lor majoritate tineri.

“În toamnă am înfiinţat 80 de hectare cu grâu, cultură care a ieşit excelent din iarnă pentru că am respectat normele agrotehnice şi am aplicat programe de nutriţie şi fitosanitar elaborate de specialişti. Vreau numai să menţionez că înainte de înfiinţarea culturii de grâu am aplicat pe mirişte un tratament cu CLEAN UP, un erbicid total cu acţiune sistemică, ce conţine 360 g/l glifosat acid din sare de izopropilamină, în doză de 3 l/ha şi nu am mai avut probleme cu buruienile monocotiledonate şi dicotiledonate anuale şi perene”, ne-a declarat fermierul tulcean.

george-cristea_bClick pe poza pentru galerie!

Manifest pentru sănătatea culturilor
Odată cu încălzirea vremii, fermierul se aşteaptă la presiunea bolilor şi dăunătorilor. „Astfel, pentru combaterea ploşniţei cerealelor şi viermelui roşu al paiului sunt pregătit să aplic un tratament cu insecticidul Faster 10 CE. Produsul - al cărei substanţă activă este cipermetrinul – îl voi doza în utilizare la 150 ml/ha pentru aceşti dăunători. Tot aşa am procedat şi în anii anteriori şi am constatat că au fost bune rezultate”, ne-a declarat George Cristea.

Potrivit acestuia, în campania însămânţărilor in această primăvară, va semăna culturi de floarea-soarelui, mazăre şi porumb pentru măsurile de agromediu şi climă.
“Pentru cultura de porumb pe care o voi înfiinţa în această primăvară, pe câteva zeci de hectare, am stabilit un program nutriţional cu NutripHuse, un îngrășământ lichid pe bază de azot ureic fără biuret, având un coeficientul de utilizare a azotului de trei ori mai mare decât un fertilizant clasic. De asemenea, voi aplica şi erbicidul Principal Plus (pentru combaterea în postemergentă a buruienilor graminee şi buruienilor cu frunză lată, anuale şi perene) la pornirea în vegetație, doza fiind de 15 l/ha”, a susţinut agricultorul tulcean.

Ştiinţa de a alege ceea ce are nevoie ferma
“Pe piaţa inputurilor agricole, îndeosebi a substanţelor chimice – pesticide, îngrăşăminte, ofertele comerciale ale companiilor de prestigiu sunt destul de variate şi atrăgătoare. Nu mai spun că apar şi tot felul de produse contrafăcute. Consider că, în calitate de producător agricol, îţi trebuie un grad suficient de pregătire – şi chiar experienţă - să poţi face alegerea optimă pentru a produce la randamente înalte, cu indici de calitate superiori şi la un preţuri de cost reduse”, a precizat fermierul din noua generaţie de tineri care îşi redescoperă o nouă identitate în activitatea agricolă. Acesta ştie ce vorbeşte deoarece deţine şi o fitofarmacie în ascesiune la început de drum.

Se spune că omul sfinţeşte locul, iar George Cristea o face prin recoltele sigure şi stabile obţinute an de an şi prin osârdia cu care se osteneşte să muncească pământul sfânt al Dobrogei.

Vizualizat: 2517 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării #danubedelta #delfini #sulina

Video: Calin Ene

Revista Ferma și o echipă de pasionați de turism prietenos cu mediul îți aduc zilnic delta la tine acasă și te invită, totodată, acasă în Sulina Fabuloasă, într-un inedit Drum De Deltă, un proiect de vacanță cum nu se poate mai necesar după o perioadă lungă care ne-a pus la grea încercare pe toți.

Citeste despre proiect aici: https://www.revista-ferma.ro/proiecte-ferma/drum-de-delta-vezi-si-evadezi

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?