Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

George CRISTEA a învăţat din mers cum să facă PERFORMANŢĂ în AGRICULTURĂ!

Publicat: 22 mai 2017 - 11:16
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

DE LA RĂSAD LA AGRICULTURĂ ÎN TOATĂ REGULA! Tânărul George Cristea, din satul Măgurele, comuna Topolog, judeţul Tulcea, aşezare situată în partea centrală a Podişului Babadagului, rostuieşte un agribusiness într-un areal în care resursele locale sunt oarecum limitate. 

Mai întâi s-a dat pe brazdă cu agricultura: are o fermă vegetală întinsă pe aproape 300 de hectare şi este mulţumit de roadele muncii sale.
Povestea ogoritului la Măgurele a început în urmă cu aproape un deceniu, în 2008. „Venisem din Topolog şi, neavând din ce trăi, a trebuit să mă apuc de ceva. Mai întâi m-am ostenit să ridic un solar în suprafaţă de 150 mp şi am făcut răsaduri de legume (roşii, ardei, castraveţi, vânătă, varză), aşa cum învăţasem acasă. Tata îmi dăruise un mic tractor - U 445, numai bun pentru grădinărit. În 2008, am cultivat un hectar cu varză. Şi aşa a fost începutul”, îşi aminteşte, cu o anume nostalgie, George Cristea de primii paşi în această frumoasă aventură de succes.
Apoi a preluat de la oamenii din sat teren în arendă, în jur de 17 hectare, şi încet-încet a prins demaraj în afacere.(…)

cristea-george-fermier-topo_b

Tânărul fermier George Cristea a ajuns să lucreze din ce în ce mai eficient terenul. Din toamna trecută are semănate aproape 100 hectare cu grâu, cultură care s-a dezvoltat în condiţii optime. Nutreşte speranţa că la vară, atunci când va intra cu combina în lan, recolta va bate spre 5 tone/ha, aşa cum s-a întâmplat şi în sezonul trecut. La orz, a obţinut o medie de 6300 kg/ha, cu sămânţă de la Saaten Union, ceea ce nu este puţin într-o zonă neirigată, în care ploile rar binecuvântează platoul jos al Babadagului, din Masivul Dobrogei de Nord. (…)

Spirit întreprinzător, tânărul fermier a identificat noi oportunităţi în sensul dezvoltării agribusinessului său. A simţit că e în stare şi că poate răspunde unei nevoi de piaţă, astfel, că de doi ani, George Cristea face distribuţie de inputuri pentru fermierii mici şi mijlocii din zonă. Este un mic jucător pe piaţa locală, demn de luat în seamă; şi-a asigurat un portofoliu de circa 110 de clienţi pe care-i aprovizionează cu cele trebuincioase în „agroactivitate” - seminţe, pesticide, îngrăşăminte şi răsaduri. Ne spune că în primul an a avut o cifră de afaceri de circa 200 mii euro, în al doilea (2016), peste 500 mii de euro! Sunt seminţele succesului!

Citeşte integral povestea tânărului fermier în revista Ferma, ediţia 15-31 mai 2017!

Vizualizat: 2402 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?