Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Genetica Tropical Dent® - exclusiv la Euralis Semințe

Publicat: 13 februarie 2016 - 14:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Hibrizii de porumb Tropical Dent® conțin o genetică originală și exclusivă EURALIS SEMENCES.  În 2013, EURALIS a descoperit și a lansat o nouă grupă genetică la porumb, TROPICAL DENT®, această grupă fiind identificată și selecționată după 10 de ani de prospectare, cercetare și analiză. 

Click pe poza pentru galerie!

Ce este grupa genetică Tropical Dent® și ce aduc nou acești hibrizi? Această genetică aduce un Efect Heterozis maxim pentru o îmbunătățire considerabilă a randamentului și a capacității de pierdere a apei din boabe.

Astăzi, cei mai mulți hibrizi de porumb comercializați pe piață provin din binecunoscutele grupe genetice dentat american sau sticlos european. O lipsă de diversitate limitează gradul de manifestare a Efectului Heterozis. 

Echipa noastră de cercetare și dezvoltare încrucișat această nouă grupă genetică Tropical Dent® cu toate celelalte grupe genetice existente (pentru a descoperi rezistența la bolile locale și toleranța la condițiile climatice), constatând ușurința și naturalețea cu care această grupă se combină cu acestea.

Rezultatul a fost:

Încrucișare foarte bună  >> Efect Heterozis foarte mare  >> Randament foarte bun

Efectul Heterozis sau Vigoarea Hibridă reprezintă o sporire a performanțelor hibrizilor (F1) în comparație cu liniile lor parentale. Cu cât distanța dintre liniile parentale este mai mare, din punct de vedere genetic, cu atât manifestarea Efectului Heterozis este mai puternică și performanțele hibridului sunt mai ridicate.

 

Avantajele hibrizilor Tropical Dent®?

RANDAMENT. Hibrizii Tropical Dent® au demonstrat un "real salt genetic" în raportul producții/umiditate în testele oficiale și private ale departamentului de cercetare.

STABILITATE. Toți hibrizii Tropical Dent® sunt testați în rețeaua noastră europeană care cuprinde 3.000 de locații, folosind stații meteo și modele statistice. Sunt aleși hibrizii care prezintă cea mai bună stabilitate în fiecare regiune.

USCAREA RAPIDĂ A BOABELOR. Porumbul Tropical Dent® are o capacitate mare de a pierde apa din boabe. Această caracteristică este un factor-cheie al rentabilității. Datorită capacității rapide de pierdere a apei, genetica Tropical Dent® oferă avantaje suplimentare care ar trebui luate în considerare de către fermieri: o recoltă timpurie și mai sigură; costuri de uscare mecanică mai mici, ceea ce înseamnă un profit mai mare; optimizarea rotației culturilor; organizarea mai ușoară a muncii în baza recoltării timpurii.

În concluzie, această nouă grupă genetică permite fermierilor să-și optimizeze profitul la cultura de porumb, datorită celor trei caracteristici principale ale hibrizilor de porumb Tropical Dent®: randament sporit datorită unui efect heterozis mai puternic, stabilitate ridicată și uscare rapidă a boabelor.

 

 

 

 

Articol publicat in revista Ferma nr.2(163) 1-15 februarie 2016

Vizualizat: 607 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Agromalim 12 - 15 septembrie 2019 Case IH - Sistemul AFS Harvest Command
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?