Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Generație nouă de Tineri Lideri în Agricultură

Publicat: 27 noiembrie 2022 - 15:58
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Au început cursurile celei de-a patra serii a programului Tineri Lideri pentru Agricultură, organizat de Clubul Fermierilor Români și Agricover. Cum arată această ediție și ce așteptări au tinerii în acest an?

Dedicat formării viitoarelor generații din agribusiness, programul Tineri Lideri în Agricultură reunește, în cea de-a patra ediție, lansată la 24 octombrie anul curent, 105 participanți, din care 10 provin din Republica Moldova. Este cea mai numeroasă generație de cursanți de până acum și prima care va avea în programă un curs dedicat lucrului în echipe. Totodată, structura programului a fost reorganizată în trei module (Leadership și Management, Reprezentare și Comunitate, respectiv Agribusiness Prezent și Viitor), iar durata acestuia a fost concentrată pe parcursul a 6 luni, cursurile urmând să se termine pe 17 martie 2023, prin prezentarea proiectelor de business individuale și de grup.

Generatie noua de Tineri Lideri in Agricultura_b

"Participanții la program au posibilitatea de a se conecta, de a lucra împreună, de a face schimb de idei și de experiențe, de a afla informații noi și, foarte important, de a se conecta și integra în comunitatea tinerilor lideri fermieri pe care noi am construit-o prin acest program."FLORIAN CIOLACU, Director executiv Clubul Fermierilor Români


Centrat pe comunitate


Dezvoltat pe baza principiilor „Pactului între generații”, document lansat de Clubul Fermierilor Români în prima parte a acestui an, programul pune un accent deosebit pe continuitatea afacerilor de familie și pe dezvoltarea abilităților tinerilor de a-și asuma roluri de reprezentare în cadrul comunităților din care fac parte.

”Acest program își propune să fie un purtător de mesaj și de know-how în agricultură prin două direcții diferite: dezvoltarea personală și profesională a tinerilor fermieri și, în același ritm cu dezvoltarea lor, urmărește dezvoltarea business-ului, a fermei din care ei provin”, ne-a declarat Violeta Daria, Managerul Programului Tineri Lideri pentru Agricultură.

Violeta Daria, Managerul Programului Tineri Lideri pentru Agricultura_b

Violeta Daria, Managerul Programului Tineri Lideri pentru Agricultură


Un alt mod de a vedea agricultura


Provenind din familii de fermieri, cursanții acestei ediții arată un interes larg, ce cuprinde multiple aspecte ale activității din agribusiness. Este cazul tinerei Jessica Bianca Pop, absolventă de studii juridice și master în Agricultură și Zootehnie, care la 26 de ani se implică alături de tatăl ei în gestionarea unei ferme mixte din localitatea Suplacu de Barcău, jud. Bihor. „Aș vrea ca după terminarea proiectului să am cunoștințele necesare să pot să duc ferma mai departe și să o dezvolt. În prezent, suntem concentrați pe sectorul zootehnic: avem 6500 de găini ouătoare, 10 angajați și cultivăm aproximativ 100 ha. Avem și o farmacie veterinară iar pe viitor îmi doresc să accesăm fonduri pentru panouri solare, ca să optimizăm costurile cu energia și să avem un sistem de vânzare directă, fără intermediari”, ne-a declarat Jessica Bianca Pop.

 

1000 de burse până în 2027


La fel ca în edițiile anterioare, contravaloarea cursurilor pentru cei 105 cursanți este susținută integral de Agricover, partener al programului, prin acordarea de burse tinerilor fermieri. „Continuăm să investim în formarea tinerilor lideri prin acordarea de burse, iar obiectivul nostru este ca în zece ani să susținem formarea a 1000 de astfel de tineri pregătiți să ducă mai departe afacerile familiilor și să crească performanța fermelor românești”, a afirmat Liviu Dobre, director general Agricover Holding.

Vizualizat: 1407 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Metripond - cântare de precizie cu dozare gravitaţională şi sistem de autoînvăţare

Metripond - cântare de precizie cu dozare gravitaţională şi sistem de autoînvăţare

Metripond - cântare de precizie cu dozare gravitaţională şi sistem de autoînvăţare

Malagrow - soluţii inovatoare pentru combaterea dăunătorilor Optigép îşi consolidează prezenţa în Transilvania Curiozități despre cerbi, ciute, căprioare și COARNELE DE CERB!
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?